Galériával

2022.08.25. 12:59

Napokon belül átadják a forgalomnak Halas megújult gyűjtőútját

Két nap alatt leaszfaltozzák a felújítás alatt lévő dr. Nagy Mór utcát, amelyik az egyik legnagyobb forgalmú gyűjtőút a város körpontjában.

Pozsgai Ákos

Péntekre befejezik a Dr. Nagy Mór utca aszfaltozását

Fotó: Pozsgai Ákos

A munkálatok még május elején kezdődtek az ivóvízhálózat felújításával, amelyre pályázaton nyert 42 millió forintot az város önkormányzata, ezt az összeget egészítette ki további 28 millió forinttal a Kiskunvíz Kft. A régi, elavult közel 70 éves gerincvezetéket cserélték újra, 19 helyen szereltek be új bekötéseket és három csomópontot építettek át a szakemberek az útépítést megelőzően, az esetleges későbbi meghibásodások miatt nem kelljen később az új aszfaltot.

Az útfelújítás az Árpád utca és a Szövetség tér közötti mintegy ötszáz méter hosszú szakaszt érinti. Kiépítették a csapadékvizet elvezető új padkát és lefolyókat, majd, ahol szükséges volt, felmarták az úttest felső rétegét és szintbe hozták, csütörtök reggel pedig a kivitelező cég munkásai megkezdték az új kopóréteg terítését. Az aszfaltozási munkálatokkal péntekre végeznek, ezt követően át is adják a forgalomnak a megújult útszakaszt.

A következő projekt a Kuruc vitézek tere, a Vadkerti út és a Fazekas Mihály utca lesz. A Kuruc vitézek terén már elkezdődött, részben be is fejeződött a közművezetékek cseréje, napokon belül folytatódik az útépítéssel a beruházás. A kivitelezőnek a munkaterület átadásától számítva hat hónap áll a rendelkezésre a teljesítésre, mivel azonban sűrűn lakott városrészről van szó, Fülöp Róbert polgármester azt kérte a kivitelezőtől, hogy a lehető leghamarabb végezzenek a munkálatokkal.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában