Útinform

2022.08.08. 07:31

Mutatjuk, hol számíthatnak közúti munkálatokra Bács-Kiskun megyében

Cikkünkben összegyűjtöttük, hogy hol kell forgalomkorlátozásra számítani hétfőn Bács-Kiskun megyében.

baon.hu

Fotó: Shutterstock.com/illusztráció

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást hétfőre vonatkozóan:

Gyorsforgalmi út:

Az M5-ös autópályán,
– a Röszke felé vezető oldalon, Örkény és Táborfalva térsége között a sövényt vágják le. A lassan haladó géplánc miatt fél 7-től 17 óráig a munkaterületnél a belső sávot szakaszosan lezárják.
– a főváros felé Csengele térségében felújítják a burkolatot. A 132-es és a 126-os km között a belső sávot lezárták. (Forrás: A-WAY Autópálya Zrt.)

Főutak:

Az 5-ös főúton,
– Kiskunfélegyháza belterületén, a Dr. Holló Lajos utca és a Kőrösi Csoma Sándor utca csomópontjában elektromos kábelhálózatot telepítenek. A 111-es km-nél útszűkületen kell áthajtani.  
– Kecskeméten, a Budai úton turbó körforgalom épül. A 83-as km-nél a többsávos szakaszon sávlezárás mellett dolgoznak.  

Az 51-es főúton
– Baja belterületén, a Dózsa György úton, valamint a Monostori úton burkolatot tisztítanak ma napközben. Az aktuális munkaterület mellett útszűkületen kell áthajtani. 
– Bátmonostor belterületén, a 167-es és a 170-es km között szennyvízcsatornát építenek. A fél útpályát lezárták.  

Kecskeméten, az 52-es főút legelején, az 1-es km-nél útépítés miatt félpályás lezárást vezettek be, mindkét irányban csak egy sáv járható. 
– Kecskemét határában felújítják az M5-ös autópálya és a fülöpházai elágazás közötti szakaszt. Az 5-ös és a 18-as km között helyenként félpályás lezárást vezettek be. A forgalmat jelzőlámpa szabályozza.

Az 53-as főúton,
– Kiskőrös belterületén a Petőfi Sándor úton gázvezetéket kötnek be. A 28-as km-nél útszűkület mellet halad a forgalom.  
– Kiskunhalas és Kisszállás között hírközlési kábeleket bontanak el. Az 58-as km-től a 75-ös km-ig, az aktuális munkaterületnél útszűkület mellett dolgoznak.

Az 54-es főúton,
– Kecskemét térségében, az 1-es és a 6-os km között burkolatjavítás miatt mindkét oldalon egy sávot lezártak. 
– Jakabszállás és Bócsa között felújítják a burkolatot, illetve a padkát és az árkot teszik rendbe. A 18-as és a 36-os km között helyenként a fél útpályát lezárták. 
– Nemesnádudvar belterületén elektromos földkábelt telepítenek. A 87-es km-nél félpályán halad a forgalom. 

Az 511-es főúton, Baja elkerülő szakaszán, a Keleti körúton csomópontot építenek. A 3-as km-nél irányonként csak egy-egy sáv autózható. 

Alsóbbrendű utak:

Bács-Kiskun megyében, Kiskőrösön, a Segesvári utcai vasúti átjárót lezárták átépítés miatt. A forgalom kiépített ideiglenes nyomvonalon haladhat.  

Kamionstop:

A kamiontilalom ezen a hétvégén (augusztus 13-14.) szombaton 15 órától vasárnap este 10 óráig tiltja a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek közlekedését a hazai utakon.

2022 júliusában Magyarországon a 7,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó tehergépjárművek közlekedési korlátozása szombatonként 15 órakor kezdődik, és vasárnaponként 22 óráig tart. A júliusi hétvégéken a kamionstop belföldi-nemzetközi viszonylatban, valamint minden környezetvédelmi kategóriás járműre egyaránt vonatkozik, azonban adott a határról történő hazagurulás lehetősége, különböző feltételek mellett.

A külföldről hazatérő nehéz tehergépjárművek az államhatártól a magyarországi telephelyig, vagy az első lerakóhelyig júliusban és augusztusban a kamionstop ideje alatt is elmehetnek.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában