Beruházás

2022.08.25. 10:22

Megvan a dátum: ekkor nyílik a kecskeméti kórház melletti parkolóház

A végső simítások befejeztével és a hatályos használatba vételi engedély birtokában 2022. augusztus 29-én, hétfőn 8 órakor végre felnyílnak a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház melletti parkolóház sorompói.

baon.hu

A parkolóház 24 órás nyitvatartással szolgálja az emberek kényelmét

Fotó: VER-BAU Parking Kft.

A 2021. év elején induló projekt végeredményeként a megyei kórház egykori szűkös, repedezett felszínű, elavulttá vált parkolója helyén, mára egy világszabadalommal rendelkező, egyedi szerkezeti megoldásokat felvonultató korszerű parkolóház nyílik – derül ki a VER-BAU Parking Kft. közleményéből.

A cég saját beruházásában épült 3 szintes parkoló-komplexum 385 fedett és 32 külszíni parkolási lehetőséggel fogadja 0-24 óráig a kórházba, illetve a környékre érkező autósokat. Az épület teljes területén biztonsági kamerarendszer és 24 órás személyes felügyelet biztosítja a zavartalan tartózkodást . 

A földszinten található üzlethelyiségek 2 640 négyzetméteren várják vásárlóikat, köztük a város legnagyobb LIDL áruházával, egy DM szaküzlettel és az Alma Patikával. Az üzletek működéséhez szükséges engedélyek beszerzése folyamatban van, nyitásuk előre láthatóan több lépésben lesz várható, a sort augusztus 29-én az Alma Patika kezdi meg.

Mint írják, a korszerű épület funkcionális jellegén túl egy nagyon igényesen kialakított külső megjelenéssel hívja fel magára a figyelmet. 

A beruházó nagy hangsúlyt fektetett a zöld környezet kialakítására, amely során automata öntözőrendszerrel ellátott, ezáltal még a nyári szárazság idején is „örökzöldbe” borult, impozáns park övezi a parkolóházat. 

A homlokzatra pillantva szintén élő zöld növények vonzzák magukra a tekintetet, amelyek mintegy 187 méter hosszan elhelyezett, automata rendszerrel öntözött, 74 darab óriás virágládába kerültek beültetésre a külső homlokzat különböző szintjein.

A parkolóházba való bejutás az új körforgalom 5. lehajtóján át történik, amely egyenesen felfelé a parkolóház sorompójához vezet. A behajtás során automatikusan, gombnyomás nélkül kapott parkolószelvény kifizetésére a távozást megelőzően kerül sor a kihelyezett fizető automatáknál bankkártyával vagy szükség esetén készpénzzel. A parkolószelvény birtokában SMS-ben és mobiltelefonos applikációval a közterületi parkolásnál megszokott módon a 6007-es zónakóddal is lehet fizetni. 

A díjszabásra vonatkozóan a belvárosi tarifáknak megfelelő összegekkel lehet majd számolni. 

A parkolóház elhagyása a rendszámfelismerő rendszernek köszönhetően a sorompó automatikus felnyílása után, lefelé az új körforgalom irányába vezető kijáraton át történik.

A nyitás napjától, azaz augusztus 29-től, egy héten keresztül, szeptember 4-ig, 0-24 óráig díjtalanul használható a parkolóház egész területe, vagyis a parkoló szelvény érvényesítése nélkül, a rendszám leolvasása után lehet az épületből távozni. 

Az üzletek melletti, utcafronton lévő felszíni parkolóhelyeket csak szeptemberben lehet birtokba venni.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában