Elismerés

2022.08.23. 20:00

Kitüntető díjakat adtak át Alpáron

A Tiszaalpári Napok keretében adták át a település kitüntető díjait azon személyeknek, akik több évtizeden átívelő szakmai pályafutásuk alatt munkájukkal segítették vagy segítik ma is a település lakosait. Ebben az esztendőben egy civil szervezet is helyet kapott a díjazottak között.

Vajda Piroska

Forrás: shutterstock.com/illusztráció

Az elismeréseket dr. Van­csura István polgármester adta át. Tiszaalpár Nagy­község Szolgálatáért díjat kapott Frits Tiborné nyugalmazott gondozónő, valamint Novák Lászlóné pedagógus, tanítónő. 

Tiszaalpár Nagyközségért díjat vehetett át Dragon József mezőgazdasági vállalkozó, dr. Horváth László nyugalmazott állatorvos, a Tiszaalpári Polgárőrség és Zsigó Ferenc, aki hosszú évek óta dolgozik a település történelmének felkutatásán. Tiszaalpár Nagyközség díszpolgára címet Szerényi Béla előadóművész, ezüstkoszorús hangszer­készítő-mester kapta, aki több évtizede Bársony Mihály hagyatékának őrzője. Kezdeményezésére rendezik meg minden év szeptemberében a Bársony Mihály Tekerőlantos Találkozót a nagyközségben. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában