Beruházás

2022.08.12. 17:20

Kelebián is elkezdődtek vasútfejlesztési munkálatok

A teherforgalom szüneteltetésével újabb fázisába lépett a munka a Kiskunhalas−Kelebia vasútvonal-szakaszon – írja a Magyar Építők szakportál. A kelebiai vasútállomáson is megkezdték a vasúti felsővezetékek és a felépítmények eltávolítását, jövő hétfőtől pedig a sínek felszedését is elkezdik.

Pozsgai Ákos

A felvételek csütörtökön készültek a kelebiai vasútállomáson, ahol a felső vezetékeket bontották.

Fotó: Pozsgai Ákos

A MÁV Zrt. 150-es számú, Budapest–Kunszentmiklós–Tass–Kelebia vasútvonalát a Budapest−Belgrád projekt részeként fejlesztik, egy három tagból álló konzorcium építi át, amelynek megbízásából a V-Híd Zrt. dolgozik alvállalkozóként – a magyarepitok.hu tájékoztatása szerint.

A vonal Kiskunhalas−Kelebia szakaszán éjszakai teher forgalmat bonyolított a MÁV Zrt. Szerbia felől, így a kivitelezőnek eddig nem volt lehetősége a meglévő pálya bontására. Augusztus 1-jétől azonban megindulhatott a tehervonatok forgalma Szeged és Röszke között, ezzel egyidőben életbe lépett a teljes kizárásos vágányzár a Kiskunhalas−Kelebia szakaszon.

A régi vágányokat elbontják, újjáépítik, és mellette egy teljesen új második vágányt építenek ki. A felsővezeték-hálózatot szintén elbontják, és újjáépítik.

Kisszállás és Kelebia között három helyen is rövid szakaszon felszedték a vágányt, hogy a régi csapadék átereszek helyére új kerethidakat építsenek be. Ezt követően visszaépítik a vágányt, hogy az építőanyagokat szállító munkavonatok közlekedni tudjanak.

A kelebiai vasútállomás területén jövő hét hétfőtől kezdik lebontani a vágányokat, a felsővezetékek és a magas építmények leszerelése már megkezdődött. A magyarepitok.hu információi szerint szeptemberben kezdik el építeni Kelebián az állomás alatt húzódó, a két településrészt összekötő peronaluljárót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában