Útinform

2022.08.18. 07:06

Itt számíthatnak közúti munkálatokra Bács-Kiskun megyében

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani csütörtökön Bács-Kiskun megyében.

baon.hu

Forrás: shutterstok.com/illusztráció

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást csütörtökre vonatkozóan.

Gyorsforgalmi utak:

Az M5-ös autópályán,

– Budapest felé Lajosmizse és Táborfalva között a sövényt vágják le. A lassan haladó géplánc miatt várhatóan 7-től 17 óráig, a munkaterületnél, a belső sávot szakaszosan lezárják.

Hasonló munkát végeznek Röszke felé, a 146-os és a 170-es kilométer között, azaz Balástya és az országhatár közé eső szakaszon. A munkaterület mellett a külső sávba kell sorolni!

– Kecskemétnél az úttartozékokat tisztítják, javítják. A délelőtt folyamán Röszke irányába, 79-es és a 90-es kilométer között, míg délután Budapest felé, a 86-os és a 85-ös kilométer között dolgoznak. Mindkét oldalon a belső sávot kerítik el a forgalom elől.

– Kiskunfélegyháza térségében, a 105-ös és a 107-es kilométer között karbantartási munkát végeznek a külső sáv lezárása mellett.

Főutak:

Az 5-ös főúton,

– Kiskunfélegyháza belterületén a Dr. Holló Lajos utca és a Kőrösi Csoma Sándor utca csomópontjában elektromos kábelhálózatot telepítenek. A 111-es kilométernél útszűkületen kell áthajtani.

– Kecskeméten, a Budai úton turbó körforgalom épül. A 83-as kilométernél a többsávos szakaszon sávlezárás mellett dolgoznak.

Az 51-es főúton,

– Dusnok elkerülő szakaszán, a 134-es és a 139-es kilométer között az út menti növényeket gondozzák. Félpályás lezárás mellett dolgoznak, jelzőtábla irányítja a járműveket.

– Bátmonostor belterületén, a 167-es és a 170-es kilométer között szennyvízcsatornát építenek. A fél útpályát lezárták.

Az 52-es főúton, Kecskeméten, a főút legelején, az 1-es kilométernél útépítés miatt félpályás lezárást vezettek be, mindkét irányban csak egy sáv járható.

Az 53-as főúton,

– Kiskőrös belterületén a Petőfi Sándor úton gázvezetéket kötnek be. A 28-as kilométernél útszűkület mellet halad a forgalom.

– Kiskunhalas és Kisszállás között hírközlési kábeleket bontanak el. Az 58-as km-től a 75-ös kilométerig, az aktuális munkaterületnél útszűkület mellett dolgoznak.  

Az 54-es főúton,

– Kecskemét térségében, az 1-es és a 6-os kilométer között burkolatjavítás miatt mindkét oldalon egy sávot lezártak.

– Jakabszállás és Bócsa között felújítják a burkolatot, illetve a padkát és az árkot teszik rendbe. A 18-as és a 36-os kilométer között helyenként a fél útpályát lezárták. 

Az 511-es főúton, Baja elkerülő szakaszán, a Keleti körúton csomópontot építenek. A 3-as kilométernél irányonként csak egy-egy sáv autózható.

Kamionstop:

A kamiontilalom az ünnepi hétvégén (augusztus 20-21.) szombaton reggel 8 órától vasárnap este 10 óráig tiltja a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek közlekedését a hazai utakon.

A külföldről hazatérő nehéz tehergépjárművek az államhatártól a magyarországi telephelyig, vagy az első lerakóhelyig augusztusban a kamionstop ideje alatt is elmehetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában