Kecskemét/Edelény

2022.08.04. 12:00

Holland barátaikkal együtt adott koncertet a kamarazenekar

Kulcsár Erika művészeti vezető új lendületet adott a nagy múltú kecskeméti Lakó Sándor Kamarazenekarnak. A magukat hobbizenésznek nevező zenekari tagok az elmúlt időszakban több helyen is felléptek. Legutóbb a napokban, Edelényben, köszönhetően barátaiknak, a Hágai Magyar Kórusnak.

Sebestyén Hajnalka

Lakó Sándor Kamarazenekar Edelényben

A 2004-ben alakult Lakó Sándor Kamarazenekar színvonalas műsoraival a kezdetektől szívesen szerez örömet magának és közönségének. Tagjai valamennyien zeneiskolában tanultak egykor, de a legtöbben más civil hivatást választottak maguknak. Kezdetben repertoárjukon elsősorban barokk, klasszikus művek szerepeltek, de ma már a kortárs zeneirodalomból is válogatnak. A zenekar 2018-ban vette fel a kapcsolatot a Hágai Magyar Kórussal, melynek tagjai Hollandiában élő magyarok, vezetőjük a kecskeméti születésű Kovács Katalin. Az első évben a kecskemétiek utaztak ki hozzájuk, majd 2019-ben a kórust fogadták Kecskeméten. Közös koncertjeik minden alkalommal nagy sikert arattak.

Két év kihagyás után ismét együtt zenéltek, de nem a hírös városba látogatott el a hágai kórus. 

Ezúttal az egyik alapító tagjuk szülővárosában, Edelényben, az ottani híres kastélyban léptek fel közösen. A patinás épület kiváló helyszínt biztosított a komolyzenei eseménynek.

Kulcsár Erika nemcsak művészeti vezetője a zenekarnak, hanem gordonkása is. Az elismert zenei szakember elmondta, nagyon büszke a zenekarra, hogy a hosszú út, a kevés pihenő és az egyszeri próba ellenére is felemelő élménnyel ajándékozta meg a hallgatóságot, profikra jellemző módon játszott a kórussal együtt, s a közönségnek igazi zenei csemegében lehetett része.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában