Harta

2022.08.07. 07:00

Helyben marad a csapadékvíz

A nagyközség önkormányzata elnyert 56,5 millió forint vissza nem térítendő, európai uniós forrásból származó támogatást, amit többek között a már meglévő csapadékvíz-hálózat fejlesztésére használ majd fel. A település vezetése közleményben megírta: a jelenlegi elvezetőket új csapadékvízgyűjtő és -elvezető hálózattal szeretné kiegészíteni.

Gábor János

A projektre elsősorban azért van szükségük, mert a Béke utca és az Ady utca végénél lévő csapadékvíz-elvezető rendszer nincs megfelelően kiépítve, így a lehullott csapadék – a kedvezőtlen lejtés miatt – magántelkekre ömlik és rendszeresen károkat okot. Erről a területről egy célszerűen kialakított, szintvezetéssel ellátott csatornával kell elvezetniük a vizet, a település határára tervezett csapadékvíz-tározóba. A tervezett víztározó kialakításával a csapadék­vizek legnagyobb része Hartán marad, tehát a terv a vízmegtartó jellege miatt is rendkívül jelentős. 

A település önkormányzata bízik abban, hogy a fejlesztés eredményeként a problémás, belvízvédelmi készültséggel érintett helyek megszűnnek, a csatornahálózat összefüggő hálózatot fog alkotni és képes lesz ellátni a település érintett részének vízelvezetését. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában