Bács-Kiskun

2022.08.17. 08:10

Figyelmetlen sofőrök: egy hét alatt a Magyar Közút négy kaszáló gépébe hajtottak bele az autósok

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Instagram-oldalán tette közzé a napokban, hogy egy hét alatt összesen négy kaszáló gépüknek mentek neki az autósok.

baon.hu

A Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek is jelentős a kára a balesetek miatt.

Forrás: a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Instagram-oldala

Folyamatosan, ütemezetten végezik több százmillió négyzetméternyi területen a növényzetgondozási munkákat az országos utak mentén. Az elmúlt héten négy – a munkáját végző gépbe hajtottak bele autósok.

Mint írják, a múlt héten kedden az 51-es főúton Solt térségében, majd másnap Szabadszállás környékén, csütörtökön Zalaapátinál, míg pénteken a fonyódi mérnökségük szakaszán, az M7-es autópálya leállósávján érte baleset a kollégáikat, amikor egy kamion a külső sávból nekiment a kaszálást végző Unimognak. Szerencsére a balesetek többségében nem voltak sérültek, a munkatársaik minden alkalommal megúszták ép bőrrel. De több esetben nemcsak az ő munkagépeinkben, hanem a balesetet okozó járművekben is jelentős kár keletkezett.

Az ilyen esetek miatt kérik, hogy mindig az útra, a vezetésre és a forgalomra koncentráljanak az utazók, figyeljék az előjelzéseket és a nagy, narancssárga, rengeteg fényjelző eszközzel és táblával felszerelt munkagépeket.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában