Bugac/Móricgát

2022.08.03. 07:00

Böjte Csaba is tart előadást a Hittanyán

Harmincegyedik alkalommal gyűltek össze a keresztény fiatalok vasárnap a bugaci Hittanya lelkigyakorlatos táborában, amely az elmúlt három évtized alatt a Kalocsa–Kecskeméti főegyházmegye legnagyobb ifjúsági eseményévé nőtte ki magát. Eddig több mint háromezer diák táborozott a bugaci puszta csendjében. Idén július 31. és augusztus 7. között tölthetnek el a fiatalok egy tartalmas hetet a Hittanyán.

Vajda Piroska

Több neves előadó is megszólal a tábor idei témája kapcsán, amit Keresztény vagy? Normális vagy? Normális vagy. címmel hirdetett meg a katolikus egyház. A táborban nagy hangsúlyt fektetnek a lelkigyakorlatokra, ezért mindennap van szentmise, és az adott témában előadások, korosztályonként kiscsoportos beszélgetések. Ugyanakkor a szórakozásról sem feledkeznek meg a táborszervezők: vannak közös túrázások, vetélkedők, gitározás és nagy beszélgetések is.

A tábort egyik főelőadója Uzsalyné Pécsi Rita közismert neveléskutató lesz, aki augusztus 4-én, délelőtt 9 órakor tart előadást, amelyre szívesen látnak külsős vendégeket is. Az előadás témája a keresztény családkép és a gendermozgalom lesz. Ugyanezen a napon délután 14 órától Vágvölgyi Gergely tart előadást a fiataloknak.

A 31. Bugaci Ifjúsági Lelkigyakorlatos Táborba – számos előadó és vendég mellett – augusztus 6-án, szombaton ellátogat Böjte Csaba ferences atya is. Délelőtt 10 órakor tart előadást, utána pedig szentmisét a Hittanyán. Böjte Csaba tevékenységének támogatására egy adományperselyt is kihelyeznek ezen a napon a táborban. Az előadásra és a szentmisére minden érdeklődőt szeretettel várnak.

A tábor programjaival kapcsolatban további információk a www.hittanya.hu honlapon találhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában