Galériával/Videóval

2022.08.04. 17:25

Átadták a Gyermekotthonok Európa-kupáját Kecskeméten

Átadták a Gyermekotthonok Labdarúgó Európa Kupa legjobbjainak járó serlegeket és érmeket a csütörtöki zárórendezvényen, melyet a Kecskeméti Atlétikai Centrumban tartottak. Az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány által immár 21. alkalommal megrendezett torna hétfőtől csütörtökig tartott, amire Magyarországról hét csapat, külföldről horvát, román, szlovák, szerb gyermekotthonok, valamint az Ukrajnából menekült fiatalok focicsapata nevezett. Időközben az ukrán csapat visszalépett a szerepléstől.

Horváth Péter

A Bihari Gyermekotthoni Központ Komádi csapata nyerte a kupát

Fotó: Horváth Péter

A hagyományos bajnokságon körmérkőzéseket játszottak a csapatok, így a három nap alatt összesen 40 meccsen (36 körmérkőzésen és négy helyosztón) mérkőztek meg egymással a fiatalok az UEFA szabályainak megfelelően. Az Európa-kupa idén a Bihari Gyermekotthoni Központ Komádi csapatához vándorolt, második lett a tavalyi bajnok, a Somogyvár együttese, míg a dobogó alsó fokára a Pünkösdi Gyermekvédelmi Szolgálat Nevelőszülői Hálózata Kelebia csapata állhatott fel. 

A csapatelismerések mellett egyéni díjakat is átadtak a szervezők. A Legjobb női játékos díját Szántó Líviának ítélték, a Somogyvár csapatából, csapattársa, Sovák Dánielt pedig a legjobb kapusnak választották. A legjobb mezőnyjátékos kupáját Seprényi Károly, a Komádi játékosa vihette haza. A gólkirály 17 találattal Csonka Dominik, a Tolcsva együtteséből. 

Az díjátadás előtt Petrika Ibolya, az MLSZ Grassroots koordinátora köszöntötte a résztvevőket és köszöntőjében hangsúlyozta, hogy valódi örömfocit játszottak a fiatalok az elmúlt három napban, kiváló színvonalú, szoros mérkőzésekkel. 

A szervező Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány elnöke Radics Kálmán is köszöntötte a nagy számú fiatal focistát. Kiemelte: 

a 22 év alatt számos barátság köttetett a csapatok között és a résztvevők évről évre viszik a kupa jó hírét a világban, így mindig vannak új résztvevők a tornán.

A díjakat Radics Kálmán, Petrika Ibolya és Sipos László tanácsnok adta át. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában