Galériával

2022.08.14. 16:24

A település legjobbjait köszöntötték a tassi falunapon

Tizenkilencedik alkalommal rendezte meg falunapját a helyi önkormányzat a Tassi Kulturális Egyesülettel karöltve. A szombaton megtartott rendezvény keretében vehették át az elismerő címeket a település legkiválóbbjai.

Gulyás Sándor

A kitüntettek csoportja Németh Gábor polgármester és Zolnai Margit anyakönyvvezető társaságában

Fotó: Gulyás Sándor

A rendezvény első felében a zene és a tánc kapta a főszerepet. A helyi előadók bemutatóját követően került sor az ötven éves házassági évfordulójukat ünneplő párok köszöntésére, majd a kitüntető címek átadására. Az önkormányzat nevében a Tass községért emlékérmet, a Szelecsényi díjakat és a díszokleveleket Németh Gábor polgármester adta át a kitüntetetteknek.

– A Tass Községért Emlékérmet Czégány Sándor építészmérnök kapta. Az évek során bizonyította magas fokú szakértelmét, elhivatottságát a magyar építészeti hagyományok újra élesztésére, továbbvitelére. A település több középületének terve került ki a keze alól, a piactéri pavilonok, az Adventista Szeretetotthon épülete, a húsbolt. Az ő tervei alapján került felújításra a református templom tetőszerkezete. Legutóbbi – mindenki által megcsodált – alkotása a református temetőben álló ravatalozó, melynek terveit díjmentesen bocsájtotta az önkormányzat rendelkezésére – méltatta  Czégány Sándor munkásságát Németh Gábor polgármester. 

A képviselő-testület döntése értelmében idén négyen kapták meg a Szelecsényi díjat, akik a helyi közügyek területén kimagasló munkát végeztek.  

– Czégány Gábor kőműves vállalkozó több ízben bizonyította önzetlenségét a község irányában. A Millenniumi park építése során társadalmi munkában ő végezte el a térkövezési munkákat, legutóbb a Szelecsényi kút felújításában nyújtott önzetlen segítséget.
Gubacsi Szilveszter asztalos vállalkozó évek óta segíti munkájával a nyári fafaragó tábort. Egyrészt a tábor aktív résztvevője, másrészt műhelyének gépeivel olyan szakipari munkákat is elvégez, amelyek a fafaragók munkáinak előkészítéséhez nélkülözhetetlenek.
Dr. Horváth Attila Afrika-kutató, történész, a BME levéltárosa a Települési Értéktár Bizottság vezetője. Vezetésével a bizottság folyamatosan gyűjti azokat a helyi értékeket, amelyek jellemzőek és érdemesek erre a címre Tasson. A bizottság munkája nyomán a jelenlegi 71 helyi értékből 12 viseli a Megyei Érték büszke címet. 

Papp Ivett tanárnő Kárpátaljáról települt át Tassra, talált otthonra, barátokra családjával. Az általános iskola tanára, ahol mind a gyermekek, mind a testület részéről szeretet és elismerés veszi körül. A kitüntetett figyelmet fordít diákjai hazafias nevelésére, tanórákon kívüli rendezvényeken való részvételére, közösséggé formálására. Az orosz-ukrán háború kitörése után önzetlen segítséget nyújtott a kárpátaljai honfitársaink megsegítésében, segélycsomagok gyűjtésében, ezek kijuttatásában  – sorolta fel a kitüntettek érdemeit a polgármester.

Az idén Samu Istvánt és Tóth Margitot köszöntötte házasságkötésük 50-ik évfordulója alkalmából a település önkormányzata. 
A falunap hátralévő részében országosan ismert és elismert előadók szórakoztatták a nagy számú közönséget. A gyermekek felhőtlen kikapcsolódását egyebek mellett ugrálóvár, 3D- s szimulátorok szolgálták. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában