Programsorozat

2022.08.18. 20:50

A szünidőre kínálnak kreatív programokat a kecskeméti múzeumok

A Katona József Múzeum Cifrapalota kiállítóhelyén ezen a héten zárul a „Szünidei kreatív napok iskolásoknak” elnevezésű programsorozat. Minden alkalommal más-más művészeti technikát próbálhattak ki a gyerekek, miközben felfedezték a modern képzőművészeti kiállításokat.

Sebestyén Hajnalka

Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com/illusztráció

 Ezen a héten pénteken a résztvevők megismerkedhetnek a Bibiliában szereplő állatokkal, majd papír állatokat készítenek.

A Szórakaténusz Játékmúzeum és Játékműhelyben ezen a héten szintén a papír állatokra fókuszálnak. Csütörtökön 10 órakor kezdődő foglalkozáson öltöztetős babát készíthetnek a gyerekek. A szombati foglalkozások elmaradnak, a nemzeti ünnep miatt. Legközelebb jövő szombaton 10 és 16 óra között társasjátéknapot tartanak. 

A Népi Iparművészeti Múzeumban családi programként ajánlják a kincskereső játékot, a 3-8 fős csapatok QR-kód olvasóval, UV lámpával, nagyítóval felszerelkezve indulnak megtekinteni a múzeum termeit. Különböző feladatokat, rejtvényeket kell megfejteniük, mely csak akkor sikerül, ha alaposan nézték meg a kiállítást. A szünidőből még hátralévő időben érdemes bejelentkezni a programra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában