Nyári szünidő

2022.08.08. 13:56

A horgászattal ismerkedtek meg a tassi és szalki fiatalok a táborban

Idén is megszervezte nyári ifjúsági horgásztáborát a tassi és a szalk­szent­mártoni gyermekek számára a Tassi Sporthorgász Egyesület.

Gulyás Sándor

A horgásztábor lakói a tassi zsilipnél

A helyszín a Ráckevei- Duna-ág melletti tassi Nap­sugár Ifjúsági Tábor volt. Az ötödik alkalommal megtartott bentlakásos Matula bácsi gyermekhorgásztábor­ban idén huszonnyolc általános és középiskolás korú fiatal – lányok, fiúk vegyesen – ismerkedhetett meg a horgászat fortélyaival, illetve bővíthette tudását. 

– Az idei esztendőben az elméletre és a gyakorlati ismertekre egyaránt nagy hangsúlyt helyeztünk, hiszen a fia­taljainknak 14 éves kor után horgászvizsgát kell tenniük. A különböző technikákat a vízparton, horgászás közben tanítottuk meg a gyermekeknek. Az itt elsajátított ismereteknek köszönhetően a zsákmány sem maradt el, keszegek, pontyok, bodorkák és sügérek akadtak horogra. Az eredményes horgászatot célba dobó versenyek is segítették. 

Több versenyt is rendeztünk, ahol nagy volt a rivalizálás a tábor támogatói és az egyesületünk által felajánlott értékes díjak reményében. 

A nyertesek kupákkal és ajándékokkal gazdagodtak, de támogatóinknak köszönhetően senki sem ment haza üres kézzel – mondta el hírportálunk érdeklődésére Mag József, a Tassi Sporthorgász Egyesület elnöke. 

A legnagyobb halat, a 2,45 kilós tőpontyot Pálfi Sándor negyedik osztályos horgász zsákmányolta. A versenyt a 14 éves Damásdi Dávid nyerte 4,7 kg hallal, aki szép dévéreket és keszegeket fogott. A szakmai munka mellett a fiatalok strandoltak, kirándultak, megismerkedhettek a környék természeti szépségeivel, belülről is megtekinthették a nemrégiben átadott többfunkciós zsilipet is. 

– A hét nap alatt hasznos gyakorlati és elméleti képzésben részesültek a résztvevők. Tesztlapokat töltöttek ki, megismerkedtek a horgászat fortélyaival, amit kipróbálhattak. 

A különböző módszereket, technikákat lényegében a vízparton, horgászás közben tanítottuk meg a gyermekeknek, hozzáértő szakemberek segítségével. A tábor akkor éri el a célját, ha a gyerekek nem akarnak televíziót nézni, telefonozni, hanem a feladatra koncentrálni. 

Nálunk ez maximálisan megvalósult, hiszen alig akartak elmozdulni a horgászhelyekről. Még a fürdésre is úgy kellett rábeszélni őket, pedig az idő nagyon meleg volt – tette hozzá Mag József. 

A tábor költségeit a Magyar Országos Horgász Szövetségtől, a Bács-Kiskun Megyei Horgászszövetségtől, a szalkszentmártoni és a tassi önkormányzattól, vállalkozóktól kapott támogatásokból, illetve saját erőből fedezte az egyesület. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában