Galériával

2022.07.20. 14:48

Vízzel enyhítik az utasok hőségérzetét a kecskeméti vasútállomáson

Szerdától, a hőségriasztás ideje alatt 10 és 17 óra között ásványvizet biztosít az utasoknak a MÁV-START a kecskeméti vasútállomáson is.

baon.hu

A kecskeméti vasútállomáson is felfrissülhetnek ásványvízzel az utasok

Fotó: Bús Csaba

Mint arról korábban beszámoltunk,  a budapesti fejpályaudvarokon és a nagyobb vidéki vasútállomásokon is ásványvizet osztanak, amíg az időjárás ezt szükségessé teszi.

Sőt, munkanapokon a Volánbusz is 12 és 14 óra között a megyeszékhelyeken a nagyobb forgalmat lebonyolító autóbusz-állomásokon, köztük Kecskeméten, ásványvizet biztosít a közlekedőknek.

Az országos tisztifőorvos által elrendelt harmadfokú hőségriasztás szombat éjfélig van érvényben. A következő napokban többfelé 35 Celsius-fok feletti, helyenként akár 40 Celsius-fok közeli csúcsértékeket is mérhetnek.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) közös közleményében arra kérte az embereket, hogy

a nagy melegben fokozottan ügyeljenek a folyadékbevitelre, ezen kívül 11 és 15 óra között lehetőség szerint húzódjanak árnyékba. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában