Domus

2022.07.28. 16:21

Vizsgálóbizottságot állítanak fel a kecskeméti parkolóház ügyében

Indítványt nyújtott be a Szövetség a Hírös Városért frakciója, melyben a volt Domus áruház előtti parkoló ügyében állítana fel egy hatfős vizsgálóbizottságot.

Horváth Péter

A közgyűlés elfogadta a bizottság felállításáról szóló előterjesztést

Fotó: Bús Csaba

A bizottság egyebek mellett azt a kérdést vizsgálná, hogy mikor és hogyan jött létre a parkolóház építésének ötlete, milyen szintű tárgyalások zajlottak az ügyben, a beruházó milyen paraméterek mellett döntött a beruházásról, és készített-e hatástanulmányt, valamint informálódott-e a környékbeliek véleményéről, illetve merültek-e fel alternatív helyszínek? Azt a kérdést is felteszik az indítványban, hogy elképzelhető-e egy olyan megvalósítás, melynek keretében két vagy háromszintes mélygarázs épül, a felszínen pedig közösségi és játszóparkot hozzanak létre? Kíváncsi volt még a környezeti hatására, a csereügylettel megvalósított adásvétel körülményeire. A Szövetség a Hírös Városért Király Józsefet, Szőkéné Kopping Ritát és dr. Vancsura Istvánt nevezi tagoknak a biztottságba, Vancsura Istvánt egyben elnöknek.

Az előterjesztést elfogadta a közgyűlés, csakúgy, mint az elnök személyére vonatkozó módosítást, így Fekete Gábor lett a bizottság elnöke és két képviselő, Szamler László és Leviczky Cirill mint tag a Fidesz–KDNP oldaláról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában