Galériával

2022.07.16. 08:26

Szombattól az új autóbusz-állomásról indulnak a járatok Kiskunhalason

Érdemes körültekintően közlekedni Kiskunhalason a Május 1. téren elkészült új központi autóbusz-állomás és a piac, környékén és a Semmelweis téren, részben a korábbi forgalmi rend állt vissza szombattól. Szintén szombattól már az új autóbusz-állomásról indítja járatait a Volánbusz.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

Már péntek este a Semmelweis téren ideiglenesen kialakított buszállomásról az utolsó buszjáratok indulása után megkezdte a korábbi forgalmi rend visszaállítását a Halasi Városgazda Zrt. Több helyről leszerelték, vagy átforgatták a közlekedési táblákat, ezért a környéken közlekedőknek érdemes a szokásosnál figyelmesebben vezetni az esetleges balesetveszélyes helyzetek elkerülése érdekében.

A jelenlegi Semmelweis téren kialakított ideiglenes autóbusz-állomás megszűnik, az autóbuszok menetrendje azonban nem változik – a Volánbusz tájékoztatása szerint. Az új buszállomás átadó ünnepsége szombat délelőtt 10 órakor lesz, de a járatok már az új állomásról indulnak szombat hajnaltól.

Az új forgalmi rend – egy kisebb korrekciót leszámítva – megegyezik a 2021 elején bevezetett ideiglenes forgalmi rendet megelőző forgalmi renddel – közölte Dervaderics-Kuruc Brigitta, a Városháza osztályvezetője. Tájékoztatása szerint a szombattól életbe lépett új szabályozás szerint a Semmelweis tér Szász Károly utca és Nagy Szeder István utca közötti szakaszán a forgalom ismét két irányú lett.

A Szász Károly utcáról be lehet hajtani a piac (Május 1. tér) irányába, a Magyar utcán továbbra is egyirányú a forgalom a Nagy Szeder István utcáig. Ennek megfelelően a Városi Bölcsőde a „régi útvonalon” közelíthető meg autóval. Május 1. tér Városi Bölcsőde előtti szakasza a Magyar utca irányából lett újra egyirányú a Semmelweis tér felé. A Semmelweis tér felől csak a piaci parkoló végéig lehet behajtani szombattól.

Nagyon fontos tudni, hogy a Nagy Szeder István utca – Dr. Monszpart László utca kereszteződésénél a forgalmi rend nem változik, azaz marad az építkezés kezdetén bevezetett új, mostanáig életben lévő forgalmi rend. A közlekedőktől azt kérik, hogy ne megszokásból közlekedjenek, készüljenek fel a megváltozott forgalmi helyzetre és az új autóbusz-állomáson megindult autóbusz forgalomra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában