Kecskemét / Galériával

2022.07.09. 11:30

Sok családot vonzott a Hunyadivárosban megrendezett Gyermekek napja

Kecskeméten, a Hunyadivárosban első alkalommal rendezték meg péntek este a Gyermekek napja a Népmese játszótéren elnevezésű programot. A Hankovszky Zsigmond ligetbe családok sokasága érkezett a hangulatos, mesékben és gyermekprogramokban gazdag rendezvényre.

Sebestyén Hajnalka

Vidám programok várták a családokat a Hunyadivárosban. Fotó: Bús Csaba

Pászti András, a városrész önkormányzati képviselője elmondta: a rendezvénnyel szeretnének hagyományt teremteni a Hunyadivárosban. A mesékkel színesített Gyermekek napjának alapötletét, azaz a rajzfilmek bemutatását a Népmese játszótéren ötletét Mikulás Ferenc, a Kecskemétfilm igazgatója adta. Ezt a vonalat továbbgondolva, gyermekprogramokkal egészítették ki a sort, így a két és félórás rendezvényen rengeteg élménnyel gazdagodhattak a résztvevő családok.

Az este folyamán többféle gyermekprogram és sok-sok mesének örülhettek a gyerekek. Ott volt többek között Szabó Csaba Habi vidám rajzaival, Bloom Mária hangszeres angol nyelvű foglalkozásával, emellett logikai ügyességi játékokat hoztak a Kecskeméti Társasjáték Kör Egyesületének játékmesterei, interaktív meseműhellyel várták a gyerekeket Gödény Anikó és Lesku Katalin.

A program a Hunyadivárosi Tanácsadó Testület, a Kecskeméti Rajzfilmstúdió, az Akikért a déli harang szól a Hunyadivárosban Egyesület, valamint a HI Kecskemét együttműködésében valósult meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában