Beruházás

2022.07.05. 19:48

Újabb kalocsai óvodában építenek műfüves sportpályát

El sem kezdték építeni, máris megdrágult az a multifunkciós pálya, amit a Nemzeti Ovi-Sport Program keretében, pályázaton nyert el a város – egy jelentős önrész ellenében.

Gábor János

Két pálya már van Kalocsán

Fotó: Gábor János

A labdajátékokra és több fejlesztő mozgásformára egymagában alkalmas létesítményből kettőt már átadtak a városban, a Zöldfa és a Csokonai utcai óvodákban. Az újabb műfüves pálya a Bem apó utcai intézményt fogja gazdagítani, viszont az önkormányzatnak a vártnál mélyebben kell zsebbe nyúlnia a megvalósításhoz. 

A képviselő-testület még januárban hozott döntést az újabb ovi-sport pálya telepítéséről, viszont az azóta kitört orosz–ukrán háború gazdasági következményei ezt a projektet is utolérték – tájékoztatta a kalocsai városvezetést a programért felelős Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány. A szervezet rajta kívülálló, vis maior okokra hivatkozva módosította az önkormányzatra eső önrész összegét, és levélben kérte annak tudomásul vételét. 

Mint írták, a szükséges eszközök beszállítói oldalán drasztikus áremelkedések történtek, emiatt bruttó 5,2 helyett hatmillió forintos városi hozzájárulásra lenne szükség, hiszen az alapítvány saját forrásból nem képes lefedni a különbözetet. A költségeknek így is több mint kétharmadát a Nemzeti Ovi-Sport Program állja, ezért az önkormányzat vállalta a kb. 15 százalékkal magasabb önrész kifizetését is. A harmadik kalocsai ovi-sport pályát a 2022/23-as tanévtől vehetik birtokba a kicsik. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában