Galériával

2022.07.04. 12:47

A Soltról elszármazottak mutatkoztak be a művelődési házban

Várossá nyilvánításának 25. évfordulóját ünnepelte szombaton Solt. A rendezvény nyitányaként a „Hazaváróban” program keretében a szakmájukban, munkásságukban kiemelkedő, Soltról elszármazott emberek mutatkoztak be a művelődési házban.

Gulyás Sándor

A képen Klucsikné Koós Bianka fuvolaművész és Turóczi-Koós Claudia klarinétművész. Fotó: Gulyás Sándor

A több mint két évtizedes múltra visszatekintő, korábban Hazaváró nevet viselő programot idén élesztette újra a solti Vécsey Károly Művelődési Ház és Könyvtár. A település várossá nyilvánításának 25. évfordulóján megtartott rendezvényt Németh István polgármester nyitotta meg.

– Nagyon sok olyan, településünkhöz kötődő ember van, aki szakmájukban, munkásságukban kiemelkedő munkát végeztek és végeznek ma is. Ez a program kiválóan alkalmas arra, hogy közösségünk megismerje tevékenységüket. Jól eső érzés itthon látni őket, hiszen mi mindenkit haza várunk – emelte ki köszöntőjében Németh István.

A rendezvény vendége volt Turóczi-Koós Claudia klarinétművész-tanár, Klucsikné Koós Bianka fuvolaművész-tanár, dr. Zakar András egyetemi tanár, dr. Csikai Miklós Árpád, az Árpád Agrár Zrt. elnök-vezérigazgatója, Kovács János, a Solti Pálinkárium tulajdonosa. A műsorban közreműködött a Solti Ifjúsági Fúvószenkar kamarazenekara. A rendezvény keretében bemutatták Gál Zoltán Solt imázsfilmje című alkotását.

A városi nap másik nagy attrakciója volt a Vécsey-parkban megtartott Nemzetközi Fúvószenei Fesztivál, melyen lengyel, osztrák, csengelei és a helyi zenészek, illetve mazsorettek vettek részt. A program keretében nyílt Solt város elmúlt negyed évszázadának történéseit bemutató kiállítás Madaras László fotóiból a könyvtárban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában