Találkozó

2022.07.10. 21:00

Kerékpáros úthálózat kiépítéséről tárgyaltak Bácsalmáson

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a kerékpáros úthálózat kiépítésére, hangzott el azon a találkozón amelyet Vedelek Norbert alelnök hívott össze.

Márton Anna

Az Eurovelo 13 kerékpárút fejlesztése kapcsán az alelnök kiemelte: hivatásforgalmi szempontból a szomszédos települések összeköttetésének biztosítása fontos feladat, azonban ennél még jelentősebb kihívás, hogy egymástól távolabb eső tájegységeket is bekapcsolják és felfűzzék a kerékpáros vérkeringésbe. Ez utóbbi már a sportolás és a turisztika területén is éreztetheti a hatását, de a megvalósítása egy összetettebb gondolkodást. 

A már jól bejáratott Duna mellett futó Eurovelo 6 mellett, céljuk az úgynevezett Vasfüggöny Út, az Eurovelo 13 fejlesztése is. A két nemzetközi út egymásra merőleges, így a kelet-nyugati kerékpáros forgalmat is biztosítani lehet a már bejáratott északi-déli tengely mellett. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában