Útfelújítás

2022.07.14. 18:14

Kerekegyháza egyik leghosszabb, forgalmas utcája is megújul

Megfelelő ütemben halad Kerekegyháza egyik leghosszabb és legforgalmasabb utcájának, a Széchenyi utcának a rekonstrukciója.

Gulyás Sándor

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az útfelújításokat évek óta stratégiailag fontos célként és feladatként kezeli az önkormányzat. Ennek keretében folyik jelenleg a város tulajdonában és kezelésében lévő Széchenyi utca teljes felületét érintő átfogó burkolatfelújítás. A több mint 1820 méter hosszú útszakasz aszfaltozása három rétegben, átlagosan több mint 15 centiméter vastagságban már elkészült. A beruházás során egy új gyalogátkelő, forgalomlassító eszközök, nemesített útpadka és szikkasztó árkok is kialakításra kerülnek, valamint a főbb csomópontokat is átalakítják. Jelenleg ezeknek, valamint az útcsatlakozásoknak, csomópontoknak az előkészítése, kialakítása zajlik.

Dr. Kelemen Márk polgármester a helyszíni bejárás keretében elmondta, hogy a város biztonságosabb közlekedése érdekében ez egy kiemelten fontos beruházás. Úgy tervezik, hogy a munkálatokat a határidő előtt, augusztus közepén sikerül befejezni. A beruházás megvalósításához a kormány 258 millió forint támogatást nyújtott, melyhez az önkormányzat további 89,7 millió forint önerőt biztosított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában