Magazinműsor

2022.07.20. 19:06

Ismét Halasról jelentkezik a Kossuth Rádió Országjáró műsora

Két év után újra a Csipke városába látogat a Kossuth Rádió Országjáró magazinműsora július 23-án. Szombat délelőtt 10 órától és délután fél 3-tól a halasi főtérről jelentkeznek élőben a műsor készítői, Czifra Szilvia műsorvezető, Nagy Margit riporter és Domokos István felelős szerkesztő-műsorvezető.

Pozsgai Ákos

A hétvégi műsor készítésében részt vesz Nagy Margit, halasi származású szerkesztő-műsorvezető is

Fotó: Pozsgai Ákos

A műsorban bemutatják Kiskunhalas természeti kincseit, épített örökségét, kulturális és közösségi értékeit, az elmúlt időszakban megvalósult fejlesztéseket – mondta el Kuris István László, Kiskunhalas alpolgármestere a legutóbbi Országjáró adásában sugárzott beharangozó előzetesben.

A Kossuth Rádió népszerű magazinműsora alig két hónapja járt utoljára Bács-Kiskun megyében, akkor Bácsalmás, Jánoshalma és Mélykút nevezetességeit ismerhették meg a hallgatók. Két éve viszont már jelentkezett az Országjáró Kiskunhalasról, utána Kecskemétről, Kiskunfélegyházáról és Kiskunmajsáról is. A Kossuth Rádió Országjáró magazin műsorának célja a vidék Magyarországának bemutatása, kiemelve az adott helyszín történelmét, kulturális értékeit, gasztronómiáját, turisztikai látványosságait, helyben készült remekeit, értékes, érdekes embereit, közösségeit, művészeit.

A hétvégi rádióműsor egyik érdekessége lesz, hogy az adás készítésében részt vesz Nagy Margit szerkesztő-műsorvezető is, aki Kiskunhalasra haza érkezik majd, hiszen a városból származott el a gimnáziumi évek után, családja és baráti kapcsolatai révén, ma is ezer szállal kötődik az alföldi kisvároshoz.

Szombaton 10 órakor a budapesti stúdióból sugárzott Krónika hírműsor után, rögtön Kiskunhalas főteréről folytatódik a Kossuth Rádió adása, az Országjáróval. Az élő rádióközvetítés miatt a régi posta épülete előtti parkolót csütörtök estétől lezárják a forgalom elől, ahova már másnap, pénteken megérkezik a közvetítőkocsi és a műholdas technika. 

A technikai beállás idejére a főtéri taxiállomás környékén forgalomkorlátozásra kell számítani, valamint a közvetítéshez szükséges vezetékek fektetési nyomvonala keresztezheti majd a főtéren áthaladó kerékpárutat is, ezért fokozott figyelmet kérnek az arra gyalogosan vagy kerékpárral közlekedőktől egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában