Különlegesség

2022.07.15. 11:59

Újabb albínó füsti fecske cseperedik Jánoshalmán

Másodköltésbe kezdett a jánoshalmi technikum egyik sertésóljában fékszelő fecskepár.

baon.hu

Ezt az albínó fiókát is meggyűrűzték a szakemberek

Fotó: Nagy Ágnes

Mint arról, június elején mi is hírt adtunk, a jánoshalmai Déli ASzC Jánoshalmai Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanüzemének egyik sertésóljában hófehér fiókákat nevel egy füsti fecske pár. Akkor az ötfiókás fészekalj két aprósága bizonyult albínónak, a három testvérük normál színezetű volt. A tollasodó fiókákat a Kiskunsági Nemzeti Park munkatársai meggyűrűzték, és azok hamarosan ki is repültek a fészekből.

Ezúttal pedig arról számolt be a nemzeti park, hogy a fecskepár másodköltésbe kezdett egy új fészekben, egy méternyire a régitől. Ezúttal három fiókát nevelnek, közülük az egyik ismét albínó. Tamás Ádám, természetvédelmi őrkerület-vezető őket is meggyűrűzte, hamarosan röpképesek lesznek.

Arról nincs információ, mi lehet az előző fészekalj albínó fiókáival. Az iskola tanüzemének dolgozói azt figyelték meg, hogy kirepülés után a többi fecske kiközösítette, inkább elzavarták a közelükből őket.

Két normál színezetű fióka mellett egy albínó van ezúttal a fészekben
Forrás: Tamás Ádám/knp.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában