Beruházás

2022.07.05. 06:55

Hamarosan átadják a forgalomnak az új buszpályaudvart Halason

Megérkezett az új buszállomás használatbavételi engedélye, rövidesen innen indulhatnak a járatok, miután elvégezték azokat a korrekciókat, amelyek a Volán utólagos kérései és megrendelései alapján zajlanak.

Pozsgai Ákos

A tervek szerint új buszállomást várhatóan még júliusban átadják hivatalosan is

Fotó: Pozsgai Ákos

A városközpontban a régi buszállomást elbontották és egy új, korszerű pályaudvar épült egy komplex közlekedésfejlesztési beruházás keretében, valamivel több mint háromszázmillió forint értékben. A beruházás egy ideje elkészült, azonban kiderült, hogy kisebb kiigazításokat el kell végezni.

– A terveket, amely alapján az építkezés történt, még a kivitelezés előtt megkapta ellenőrzésre a Volán, most mégis úgy látják, szükséges némi korrekció. A jelenlegi feladatok már a Volán utólagos kérései alapján zajlanak, javarészt az ő megrendelésük alapján. A társaság a napokban teszi közzé az új menetrendet, hogy mely naptól indítja menetrendszerinti járatait az új autóbusz-állomásról – közölte érdeklődésünkre Farkas Dániel, a halasi városháza kabinetvezetője.

A munkálatok egy része a beállók melletti útpadkák korrekcióját és a kanyarodósáv szélesítését jelenti, hogy minden járműtípussal be tudjanak állni a várakozóhelyekre.

Információink szerint az új buszállomást várhatóan még júliusban átadják hivatalosan is, ezt követően a Semmelweis téren ideiglenesen működő megállóhelyek és konténerirodák megszűnnek, a járatok az új helyre érkeznek és onnan indulnak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában