Galériával

2022.07.09. 18:18

Emlékhelyet avattak az elhunyt motorosok tiszteletére Pálosszentkúton

Szombaton ismét zarándoklatra hívták az ország motorosait a Magyar Pálos Rend szerzetesei a petőfiszállási Pálosszentkútra. Az idei találkozóra több száz motoros érkezett az országból, hogy felavassák az emlékhelyet.

Vajda Piroska

A szombati találkozóra több száz motoros érkezett az ország minden pontjáról. Fotó: Vajda Piroska

A már hagyományos motoros zarándoklat keretében szombaton avatták fel a Pálosszentkúti kegyhelyen azt az emlékhelyet, ahol méltó módon emlékezhetnek elhunyt motoros barátaikra a Motorkerékpálos közösség tagjai. Az emlékhely a 2008-ban alakult Motorkerékpálos közösség tagjainak felajánlásából és önkéntes munkájával valósult meg a petőfiszállási Mária kegyhelyen, amely a Magyar Pálos Rend egyik lelki központja, hazánk egyik legjelentősebb búcsújáró helye.

A szombaton délben kezdődött találkozóra több száz motoros érkezett az ország minden pontjáról, hogy közösen ünnepeljék meg az Ostorházi László tervei alapján megépült emlékhely felavatását. A zarándoklat közös szentmisével kezdődött, majd a szertartás zárásaként Puskás Antal tartományfőnök megáldotta és megszentelte az emlékművet. Ezt követően a motorosok nyeregbe pattantak és egészen a kiskunfélegyházi Ótemplomig zarándokoltak, ahol hagyomány szerint megáldották és megszentelték a motorosokat. 

Az eseményről hamarosan bővebben is beszámolunk. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában