Közlekedés

2022.07.28. 18:16

Egyelőre nem lesznek kiemelt zebrák a kecskeméti kiskörúton

Megtakarítási okokból ütemezik át a gyalogátkelők szintbeli kiemelését.

Horváth Péter

A közgyűlés csütörtöki ülésén került újra terítékre a kérdés

Fotó: Bús Csaba

Király József kérdést intézett dr. Homoki Tamás alpolgármesterhez a kiskörúton található gyalogátkelők szintbeli kiemelésével kapcsolatban. Mint az indítványban olvasható, a kiskörúton történő gyorshajtások miatt többször volt szakmai egyeztetés a sebességcsökkentés lehetőségeiről. Az alpolgármester a februári közgyűlésen azt mondta, hogy tervegyeztetések vannak folyamatban és azt követően kerülhet sor az egyes útburkolati szakaszok felújításával együtt a szintbeli kiemelésre. Király József azt kérdezte, hogy mikor várható előrelépés az ügyben.

Falu György alpolgármester adott választ. Tavaly elindult és mintegy 50 millió forint állt erre rendelkezésre. Az előzetes indikatív ajánlatokhoz képest a kivitelezési ajánlatok olyan növekedést mutatnak – mintegy 150 millió forint -, hogy megtakarítási okból átütemezik a kiskörút teljes felújításának idejére. De addig a jelzőlámpák átütemezésében és egyéb megoldásában is gondolkodnak. Király József elfogadta az alpolgármester válaszát, és hozzátette, hogy maga is kezdeményezte a jelzőlámpák átütemezését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában