Kalocsa

2022.07.26. 13:07

Egyelőre nem indul el az 51-es főút felújítása

A döntés nem jelenti azt, hogy biztosan nem fogják rehabilitálni az érintett útszakaszt, viszont biztosan nem kezdik el a tervezett időben

Gábor János

Forrás: shutterstock.com/illusztráció

Az ország más nagyobb beruházásaihoz hasonlóan az 51-es főút Kalocsától délre eső részének felújítása is leáll, pontosabban fizikailag egyelőre nem indul el, hiszen az ajánlatkérő állami cég „a szerződés megkötésére vagy teljesítésére képtelenné vált” – derült ki az Európai Unió tendereit gyűjtő hivatalos kiegészítő oldal, a Ted nyilvántartásából.

Mint ismert: az országvezetés a háború okozta nehéz gazdasági helyzetre hivatkozva jó pár, fizikai megvalósítás előtt álló projektet állított le, köztük ezek szerint az 51-es főút évtizedek óta várt burkolatcseréjét is. A döntés persze nem azt jelenti, hogy az út talán legrosszabb megyei szakaszát már sosem fogják rehabilitálni, viszont biztosan nem kezdik el a tervezett időben, hiszen – a fent írtak szerint – a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) mint ajánlatkérő, egyetlen kivitelezésre jelentkezett céggel sem köt rá szerződést. Az ajánlattevők között olyan vállalatok szerepeltek, mint a STRABAG Építőipari Zrt., a Duna Aszfalt, a lábatlani DÖMPER Kft., a budapesti Pannon-Doprastav Kft., a győri Subterra - Raab, a Soltút és az üllői EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft.

A NIF „51-es számú főút Kalocsa–M9-es gyorsforgalmi út közötti, valamint a Kalocsa belterületi szakasz építése” tárgyában meghirdetett projektje a közbeszerzési eljárás szakaszában járt, de ezt végül eredménytelennek minősítették – áll a nyilvántartásban. A közbeszerzést – a remélhetőleg minél előbb bekövetkező – békeidőben várhatóan újra ki fogják írni. A tervek között teljes burkolatcsere, több csomópont és körforgalom, kerékpárút, valamint közúti híd helyreállítása is szerepelt, az 5122-es mellékút csatlakozásától az M9-es gyorsforgalmi úti csomópontjáig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában