Galériával

2022.07.01. 13:45

Díjjal ismerték el a pedagógusok munkáját Kecskeméten

Pénteken tartotta tanévzáró ünnepségét a Kecskeméti Tankerületi Központ a kecskeméti Kodály Iskolában, ahol elismeréssel illették a pedagógusokat és a tanító-nevelő munkát segítőket munkájukért, valamint elbúcsúztatták a nyugdíjba vonuló nevelőket, vezetőket.

Horváth Péter

Elismeréssel illették a pedagógusokat.

Fotó: Bús Csaba

Az ünnepélyes tanévzárók az iskola tanulóinak műsorát követően Pálfi Tamás, a tankerület megbízott szakmai vezetője köszöntötte a meghívott pedagógusokat, intézményvezetőket. Elmondta, hogy a Kecskeméti Tankerületi Központ a 2018/2019. tanévben alapította az Év pedagógusa díjat a kimagasló nevelő-oktató munkát végző pedagógusok elismerésére. A díjazottak személyére az intézményvezetők tesznek javaslatot.

A döntés során a tankerület kiemelt figyelmet fordít a közösségért végzett munkára, a különleges bánásmódot igénylő tanulók megsegítésére, a tehetséggondozásra, iskolai programok szervezésére, külső kapcsolatok ápolására, életutak elismerésére.

Hangsúlyozta: a döntésben minden szempont egyaránt fontos, hiszen a versenyeken kiváló eredményt elért diákok tanárait sokszor dicsérik, de kevés szó esik a tanári munka sokrétűségéről. Kevés elismerést kapnak azok, akik a különleges bánásmódot igénylő tanulókkal kiemelten foglalkoznak vagy jelentősen kiveszik a részüket a közösségi programok szervezésében. Hozzátette, hogy a pedagóguspálya nehéz mesterség, egy életre szóló hivatás, a jövő szolgálata. Nincs még egy ilyen munka, melyben ennyi siker, és meglepetés éri az embert.

Az Év pedagógusa elismeréssel 15 nevelőt illettek. 

Díjazták Adamik Zoltán Ferencet, a  Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola testnevelő tanárát, Bogárné Csányi Gabriella Irént, a Tiszakécskei Móricz Zsigmond Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola matematika-fizika szakos tanárát és Cseh Évát, a Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanítójának munkáját. Elismerést vehetett át Csollár Géza, a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola biológia-kémia szakos tanára, Dologné Kovács Izabella, a Bács-Kiskun Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Kecskeméti Tagintézménye iskolapszichológusa, Domonyiné Borbényi Katalin, a Bács-Kiskun Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Kiskőrösi Tagintézménye gyógypedagógusa.

Szintén az év pedagógusa lett dr. Debreczeni Józsefné, a Kodály iskola magyar-történelem szakos tanára, Fábián István Gáborné és Feketéné Kiss Éva, a  Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola tanítói, Gevicser Gyula, a Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola földrajz-rajz szakos tanára, Kanyó Lászlóné, a Kecskeméti EGYMI gyógypedagógusa, Kecskésné Marthi Marianna, a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Móra Ferenc Általános Iskolája tanítója és tagintézmény-vezetője, Reiter István, a Kecskeméti Katona József Gimnázium matematika-kémia szakos tanára, Reiterné Makra Zsuzsanna, a Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium matematika-kémia-számítástechnika szakos tanára és Szliváné Rab Mária, a  Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola matematika-kémia-informatika szakos tanára.

Idén először kaptak díjat a nevelő-oktató munkát segítő munkatársak, amivel a tankerület elismerte a nem pedagógus munkakörben dolgozók munkáját.

Díjjal méltatták Csikós Sándornét, a Jakabszállás-Fülöpjakab Általános Iskola iskolatitkárát, Mészáros Istvánt, a Petőfiszállási Petőfi Sándor Általános Iskola karbantartóját, Szabóné Domján Ilonát, a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola iskolatitkárát, Varga Gabriellát, a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola iskolatitkárát és Vörös Róbertnét, a Kecskeméti EGYMI gyógypedagógiai asszisztensét. 

A tanévzárón búcsúztatták a nyugdíjba vonuló pedagógusokat is. Utolsó tanévét zárta Balogné Nagy Zsuzsanna, Lovrity Sándorné, Mészáros Katalin  és Pintér Julianna.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában