Galériával

2022.07.07. 14:26

Díjazták a megye KicsiNagyköveteit Kecskeméten

A Magyarság KicsiNagykövete verseny célja segíteni a 4-6. osztályos, vagyis 10-12 éves általános iskolások alkotókészségét, tehetségük kibontakoztatását és önbizalmuk építését a kreatív tanulás eszközeivel.

Horváth Péter

A legsikeresebb versenyzőket köszöntötték.

Fotó: Bús Csaba

A szellemi vetélkedőben műveltségi, kreatív és kincskereső versenyeken felfedezhetik környezetük – megyéjük, majd Magyarország – kulturális és történelmi értékeit a gyerekek, és felmenő rendszerben, megyei, majd országos szinten méretnek meg. Minden megye négy legjobbja jut tovább az országos döntőbe. Csütörtökön Bács-Kiskun legsikeresebb résztvevőit, a 30 döntőst, az egy KicsiNagykövetet és a három KicsiAttasét ismerték el a szervezők a Hírös Agórában megrendezett díjkiosztó gálán. Utóbbiak agrár, sport és kulturális területen képviselik megyénket.

Strack Mária, az országos program ötletgazdája elmondta, hogy a pandémia miatt online versennyel indult el a vetélkedő, és a megye kultúrájával, hírességeivel, nevezetességeivel, sportjával kapcsolatban kaptak feladatokat az indulók, akik megyénkben is több százan voltak. 

Az ötletgazda kiemelte, hogy rendkívüli kreativitással oldották meg a feladatokat a gyerekek.

A program fővédnöke dr. Zombor Gábor köszöntötte a megjelenteket és elmondta, hogy mintegy hét éve, még országgyűlési képviselőként ismerkedett meg a Szarajevóvól származó projekttel, ahol nagy sikert aratott. Méltatta a vetélkedő magas színvonalát, kiemelve, hogy országszerte több mint 15 ezren jelentkeztek a megméretésre. Elismerő szavakkal illette a fiatalok kreativitását, kiemelve, hogy 

olyan megoldások születtek, melyek a felnőtteknek is becsületére válna.

Gyarmati Robin szakmai vezető ismertette a projektben szerzett tapasztalatokat, majd az elismerések átadása következett. A megye KicsiNagykövete Oláh Dávid lett, a Sport Attasénak Mikolajcsik Zsófit, Agrár Attasénak Serfőző Sárát, míg Kulturális Attasénak Ugrina Bulcsút választották.

Szeptember 30-án rendezik az országos döntőt, ahol a megyei nagykövet és a három kicsi attasé indul a végső győzelemért. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában