Galériával

2022.07.27. 17:25

Czollner Mihályra emlékeztek Kecskeméten

Czollner Mihályra emlékezett szerdán a Német Települési Nemzetiségi Önkormányzat, és mint már hatodik éve hagyomány, megkoszorúzták a jeles kecskeméti férfi Árpádházi Szent Erzsébet templom falán található emléktábláját. Ezt követően a család nyughelyét jelentő templom alatti kriptában is elhelyezték az emlékezés koszorúit és virágait.

Horváth Péter

Kocsisné Püspöki Krisztina és Kis János vehette át idén a Czollner Mihály-díjat

Fotó: Bús Csaba

 A nemzetiségi önkormányzat vezetője, Neuendorf Sebastianné Rózsa a koszorúzáskor elmondta, hogy a 18. századi kecskeméti városatya jelentős személyiség volt a város korabeli életében és nagyon sokat tett Kecskemét felvirágoztatásáért, támogatta az iskolákat, kórházakat és magáénak érezte a város fejlődésének ügyét.

A Czollner Mihály-díjat a nemzetiségi önkormányzat testülete immár hat éve ítéli oda azoknak, akik támogatják az önkormányzat munkáját, és sokat tesznek a német kultúra ápolásáért, továbbadásáért. Idén sem volt ez másként, a koszorúzást követően a Bajor Étteremben adták át az elismeréseket. Az egyik díjat Kocsisné Püspöki Krisztina, a Vásárhelyi Pál Általános Iskola német tanára kapta. Méltatásában elhangzott, hogy az elmúlt években lelkes együttműködést mutatott a díjazott a nemzetiségi önkormányzat felé, rendezvényeiket segíti és nevéhez fűződik az iskola Német Nemzetiségi Napjainak megszervezése. Neuendorfné Rózsa kiemelte, hogy a díjazott a német nemzetiségi hagyomány ápolásának és a német nyelv oktatásának szenteli idejét, és a német nyelvi táborok fontos közreműködője. Az idei másik díjat Kis János evangélikus lelkész kapta, aki hosszú ideje aktívan részt vesz Kecskemét közéletében, és rendszeresen közreműködik a nemzetiségi önkormányzat rendezvényein.

Az önkormányzat részéről Jánosi István képviselő, a Bolgár Települési Nemzetiségi Önkormányzattól Bocskov Jordán elnök, Wamzer Gabriella, a Vásárhelyi Pál Általános Iskola intézményvezető-helyettese, valamint Alter Róbert, a német nemzetiségi önkormányzat alelnöke és Oppelt József tag vett részt az eseményen. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában