Galériával

2022.07.26. 18:03

Alapításának tizenhetedik évfordulóját ünnepelte a Wojtyla-ház

A Wojtyla Barátság Központ 17 évvel ezelőtt, Szent Anna-napon kezdte meg működését több száz támogató, köztük kiemelten Pintér József vállalkozó, a keceli Pintér Művek alapító-igazgatója és dr. Bálint Anna vecsési ügyvéd jóvoltából. A hagyományosan Szent Anna egyházi emléknapjára eső hálaadó megemlékezést kedden rendezte meg a Wojtyla-ház.

Horváth Péter

Szent Anna egyházi emléknapja apropóján megemlékezést rendez a Wojtyla Barátság Központ sorsközössége.

Fotó: Bús Csaba

Köszöntőt mondott dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő, aki a jó segítés fontosságát hangsúlyozta. – Nagyon nehéz jól segíteni. Lehet úgy, hogy elvesszük az ember önbizalmát, a saját magáról jól gondoskodás képességét azzal, hogy segítünk rajta, amikor csak arra lenne szüksége, hogy tudja miként segítsen magán. És lehet úgy, hogy azon segítünk, aki valóban rászorul. Az itt dolgozók látják a rászorulókat, ismerik őket és segítségük sokkal célzottabban és hatékonyabban ér el hozzájuk – méltatta a Wojtyla-ház munkáját az országgyűlési képviselő.

Emlékező beszédében Bálint Anna özvegye, Nagy István Elek idézte fel az alapító életét és beszélt az elesetteket segítő önzetlen tetteiről.

Az eseményen jelen volt Pintérné Farkas Csilla, aki elmondta, hogy ma már a család ápolja a 2014-ben eltávozott Pintér József örökségét a Wojtyla-házban, számos szeretetebédet biztosítva és rendszeres anyagi támogatást is nyújtva a sorsközösség számára. Beszédében arra kérte a ház munkatársait, önkénteseit, hogy mindig maradjanak ilyen önzetlen és jótékony emberek.

A megemlékezést szeretetebéd zárta a Pintér család által felajánlott szürkemarha babgulyásból. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában