Segítségnyújtás

2022.07.12. 13:06

Adományt gyűjtöttek a kárpátaljaiak számára Kecskeméten

A Széchenyivárosi Zöld és Pont Civil Társaság 2 millió 88 ezer 492 forint értékű adományt gyűjtött össze a kárpátaljai menekültek megsegítésére, melyet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által juttatnak el a rászorulóknak.

Sebestyén Hajnalka

Illusztráció

Fotó: shutterstock.com

A társaság tájékoztatása szerint február végén kezdtek bele az adománygyűjtésbe. A támogatóik révén, a Gyerkőcök Közhasznú Alapítvány közreműködésével sikerült a több mint kétmillió forint értékű adományt összegyűjteniük. Első körben, múlt héten 515 ezer 718 forint értékben élelmiszert és vegyiárut tartalmazó adománycsomagot adtak át a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kecskeméti képviseletének.

A fennmaradó 1 millió 572 ezer 774 forint értékű, túlnyomórészt készételkonzervből álló csomagot szintén a Magyar Máltai Szeretetszolgálat égisze alatt, július 13-án, szerdán szállítják el Kárpátaljára.

A Széchenyivárosi Zöld és Pont Civil Társaság az elmúlt években már számos olyan programot szervezett, melyek célja a legértékesebb közösségi érték, az emberi élet védelme, a gyermekek számára biztonságos életkörülmények megteremtése és minőségének folyamatos javítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában