Testületi ülés

2022.07.01. 11:29

A sporttelep fejlesztését is támogatta a félegyházi képviselő-testület

A nyári szünet előtti utolsó ülését tartotta a kiskunfélegyházi képviselő-testület csütörtökön délután.

Vajda Piroska

Több fejlesztésre biztosítottak forrást.

Fotó: Vajda Piroska

A városatyák az áremelkedések okán több jövőbeni fejlesztéshez biztosítottak plusz forrást. Így például a Bankfaluban épülő, Kéve és Szélmalom utca tervezett szakaszának megépítéséhez további 5 millió forintot szavaztak meg. Döntöttek a Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. kérelméről is. Az önkormányzati tulajdonú társaság a parkok, a közterületek és a köztemetők zavartalan fenntartásához gépparkja fejlesztését tervezi. Tizenöt millió forintos támogatás biztosít a város egy ráülős önjáró fűnyíró, egy univerzális kistraktor, tologatós fűnyírók, szegélyvágók, benzinmotoros sövényvágó beszerzésére, illetve automata öntözőrendszer felújítására és bővítésére. 

Fotó: Vajda Piroska

A városatyák döntöttek arról is, hogy 42,3 millió forint önrészt biztosítanak a Félegyházi Térségi Sportiskola Nonprofit Kft. részére a Honvéd Sporttelepen tervezett fejlesztései megvalósításához. 

Az önrészből és a 98,8 millió forintos TAO forrásból felújítják a meglévő felnőtt öltöző- és irodaépületet, illetve további öltözőket és vizesblokkot alakítanak ki. Építenek egy új 50 méterszer 70 méteres füves pályát, világítással és automata öntözőrendszerrel, felújítják és automata öntözőrendszerrel látják el a meglévő élőfüves pályákat, a kapuk mögé labdafogó hálót tesznek, új kerítést és járdát építenek. 

A napirendi pontok között szerepelt a város idei költségvetési rendeletének módosítása is. Ennek kapcsán Csányi József polgármester arról az örömhírről is tájékoztatta a városatyákat, hogy 131 800 000 forint visszatérítés kapott az önkormányzat az Államkincstártól. Az összeg az általános tartalékba került. 

Fotó: Vajda Piroska

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában