Fontos információk!

2022.07.30. 11:29

A buszközlekedést is érinti az 52-es felújítása

Forgalomkorlátozások lesznek a 5-ös számú főúti csomóponttól a Vízmű utcai csomópontig, ezért jelentősebb forgalmi torlódások alakulhatnak ki. A Kecskeméti Közlekedési Központ Kft. kéri, hogy a torlódások enyhítése érdekében a közösségi közlekedést részesítsék előnyben.

Horváth Péter

Kérik, hogy torlódások enyhítése érdekében a közösségi közlekedést részesítsék előnyben. Fotó: Bús Csaba/archív-felvétel

Mint ismert, a napokban elkezdődött az 52-es főút felújítása Kecskeméten. A munkálatok jelenleg az Izsáki utat érintik. Ehhez kapcsolódóan a Katona József Gimnáziumnál lévő, 5-ös számú főúti csomóponttól a Vízmű utcai csomópontig útlezárások és forgalomkorlátozások lesznek. A kétirányú járműforgalom egy-egy forgalmi sávon haladhat csak. Ebből eredően az útlezárások környezetében jelentősebb forgalmi torlódások alakulhatnak ki, ami a menetrend szerinti autóbuszközlekedést is befolyásolhatja. Éppen ezért a Kecskeméti Közlekedési Központ Kft. (KeKo) felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a felújítás időszakában a forgalmi torlódások elkerülése, illetve enyhítése érdekében a közösségi közlekedést részesítsék előnyben, vagy aki teheti, kerülje el a felújítással érintett útszakaszt akár élő forgalmi adatokat figyelő útvonaltervezők használatával.

Fotó: keko.hu

Egyúttal a Hetényegyháza irányából érkezők/irányába indulók részére a társaság javasolja az Integrált közösségi közlekedésbe bevont Hetényegyháza és Kecskemét között helyi díjtermékekkel is igénybe vehető vonatok használatát.

A megállóhelyi valósidejű helyi autóbusz-közlekedési indulási időpontokról a menetrend.kecskemet.hu oldalon tájékozódhatnak az utasok, ahol dátumválasztást követően autóbuszjáratonként, illetve megállóhelyenként is tudnak informálódni.

Mint a KeKo közleményében olvasható, az utazástervezésben segítséget nyújthat a menetrend.app mobilapplikáció is, amellyel megtervezhető az utazás a számozott helyi autóbuszjáratokon kívül a helyi díjtermékekkel is igénybe vehető helyközi autóbuszokkal, vonatokkal, vagy ezek kombinációjával.

A busztársaság közleményében arra is felhívja a figyelmet, hogy a felújításához kapcsolódóan augusztus 1-én (hétfőn) üzemkezdettől az építési ütem idején az „Egyetem (GAMF)” megállóhely a belváros irányába közlekedő menetrend szerinti autóbuszjáratok részére ideiglenesen áthelyezik a Dr. Szobonya Zoltán utca irányába – írja a keko.hu.

Fotó: keko.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában