Kecskemét

2022.06.18. 18:02

Véget ért a bábszínházak találkozója

Kecskeméten a Ciróka Bábszínház 15. alkalommal rendezte meg a Magyarországi Bábszínházak 15. Találkozóját, mely csütörtökön zárult. A tapasztalatokról a Ciróka adott tájékoztatást.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Ciróka Bábszínház

A nagy sikerű rendezvény múltja 30 évre tekint vissza. Idén több mint 400 szakmai vendég részvételével zajlott le, öt nap alatt 24 társulat mutatkozott be. A rendezvényt az egyetemi képzésben résztvevő végzős bábszínész hallgatók Anima című produkciója nyitotta meg június 11-én.

A házigazda szerepét betöltő Ciróka Bábszínház a frissen elkészült Barguzin – lehullt csillag fénye – című felnőtt darabbal aratott nagy sikert a szakmai közönség előtt. Az eseményhez ezúttal látványos kiállítás is kapcsolódott. A Magyar Képzőművészeti Egyetem és MATE Rippl-Rónai Művészeti Intézet látványtervező hallgatóinak munkáiból kaphattak ízelítőt a résztvevők. A rendezvény kétnapos szabadtéri programsorozatában pedig népszerű vendégelőadások és szórakoztató ügyességi játékok várták a családokat a város főterén.

Forrás: Ciróka Bábszínház

A rendezvény fontos részét képezték a bemutatott előadásokat megvitató napi szakmai beszélgetések, amelyhez a résztvevő társulatok és a meghívott alkotók mellett már második alkalommal, a Színikritikusok Céhe is csatlakozott. Izgalmas élménybeszámolókban tudósítottak naponta az eseményekről, és foglalták össze a látott előadásokkal kapcsolatos tapasztalataikat.

A Magyarországi Bábszínházak Találkozója nem versenyjellegű, a Magyar Bábművész Szövetség azonban minden alkalommal kiemel egy alkotót, akit kiemelkedő szakmai teljesítményéért elismerésben részesít. 

Forrás: Ciróka Bábszínház

A 15. Találkozón a Szövetség díját Czéh Dániel nyerte el a Madarak nyelve (Bóbita Bábszínház), a Sárkányölő Sebestyén és a Kisgömböc (KL Színház) című előadásokban nyújtott kimagasló színészi alakításáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában