Útinform

2022.06.18. 07:27

Útlezárások, korlátozások lassíthatják a forgalmat Bács-Kiskun megyében

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani szombaton Bács-Kiskun megyében.

Baon.hu

Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást szombatra vonatkozóan.

Gyorsforgalmi utak:

Az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, Kiskunfélegyháza térségében a 104-es és 111-es km között, mától burkolatfelújítást végeznek. A munka várhatóan 11 órától kezdődik, ezért a Budapest felé haladókat a belső sávra terelik, mert a külső és a leálló sávot lezárják. 
A terelés kiépítéséhez kapcsolódóan ideiglenes burkolati jeleket ragasztanak fel a 112-es és a 110-es km között, ez az oka annak, hogy Budapest felé a belső sávot elkerítik a forgalom elől reggel 8.00-tól 10.30-ig.
A lezárás és a terelés érinti a Kiskunfélegyháza-Észak csomópontot, de az M5-ös autópályára fel- és lehajtás továbbra is biztosított.

Az M5-ös autópályán, 

- Röszke felé az Örkényi pihenőhely közelében korábban kiégett egy kamion. A burkolat megsérült, ezért az 53-as és az 54-es km között, egy közel 500 méteres szakaszon lezárták a külső sávot. 100 km/h-s sebességkorlátozást vezettek be a helyszín mellett. A helyreállítás idejére csak a belső sáv járható. 

- Budapest felé, Kecskemét térségében a 84-es km-től a 90-es km-ig, reggel fél 7-től délután fél 6-ig sövényvágás miatt kell az aktuális munkaterület mellett a külső sávba sorolni. (Forrás: A-WAY Autópálya Zrt.)

Főutak:

Az 5-ös főúton, Kecskeméten, a Budai úton turbó körforgalmat építenek. A 83-as km-nél a többsávos szakaszon félpályás lezárás mellett dolgoznak

Az 52-es főúton, Kecskemét határában felújítják az M5-ös autópálya és a fülöpházai elágazás közötti szakaszt. Az 5-ös és a 18-as km között helyenként félpályás lezárást vezettek be. A forgalmat jelzőlámpa szabályozza.  

Soltvadkert belterületén, az 54-es főúton, építési munka miatt félpályás lezárást vezettek be a 44-es km-nél.

Az 54-es főúton,
- Kecskemét térségében, javítják a burkolat. Az 1-es és a 6-os km között helyenként félpályás lezárás mellett dolgoznak. a forgalmat jelzőőrök segítik, irányítják.  
- Jakabszállás és Bócsa között felújítják a burkolatot, illetve a padkát és az árkot teszik rendbe. A 18-as és a 36-os km között helyenként a fél útpályát lezárták.  

A 441-es főúton, Nagykőrös belterületén felújítják az útburkolatot egy 300 méteres szakaszon. A 18-as km-nél útszűkületen kell áthajtani. A forgalmat jelzőőr irányítja.

Az 511-es főúton, Baja elkerülő szakaszán, a Keleti körúton csomópontot építenek. A 3-as km-nél irányonként csak egy-egy sáv autózható.

Alsóbbrendű utak:

Bács-Kiskun megyében,

- Izsák és Orgovány település között egy közel három km-es szakaszon nagyszabású burkolatfelújítási munka kezdődött. Félpályás útlezárás követel figyelmet.  (5302-es út)  (5-8 km) 

- az Öregcsertő és a keceli bekötőút közötti úton az 55-ös km-nél lévő hídon félpályás korlátozás van érvényben.  (5301-es út)  

- a Bócsa és Kiskunmajsa közötti útszakaszon, a 12-es km-től a 27-es km-ig felújítják az útburkolatot, mely helyenként félpályás lezárást okoz.  (5404-es út)  

- Bácsalmás térségében, a Kelebia-Baja összekötő úton, Bácsszőlős és Bácsalmás között burkolatjavítási munkálatokat végeznek. A 30-as és 34-as km között a fél útpályát lezárták, a forgalmat munkaidőben jelzőőrök irányítják. (5501-es jelű út 30+500-32+500) 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában