Ünnep

2022.06.18. 18:27

Úrnapi körmenetet tartanak Dunavecsén

Az úrnapja tiszteletére tartanak szentmisét 10 órától, majd körmenetet vasárnap Dunavecsén. A zenei szolgálatot a Veszprémi Légierő zenekara látja el.

Gulyás Sándor

– A katolikus egyház egyik nagy eseménye Urunk szent testének és vérének ünnepe, amit a húsvéti időt lezáró pünkösdvasárnap után két héttel tartanak hazánkban. Fontos ünnep ez, hiszen a templom falai közül kilépve a világ négy égtája felé áldást, imádságot mondva kérjük az Úr áldását népünkre, nemzetünkre, közösségeinkre. 

Ez egy tanulságtétel, hiszen a mai szekularizált világban még vannak olyanok, akik számára fontos fundamentum a hit, és fontosak azok a keresztény gyökerek, amelyek egyre inkább elhalnak, háttérbe szorulnak, különösen a fiataloknál.

Dunavecsén arra vállalkoztunk ebben az esztendőben, hogy az általam vezetett három közösség, Szalkszentmárton, Tass és Dunavecse együtt ünnepeljen vasárnap 10 órakor – mondta el lapunk érdeklődésére Bese Gergő plébános. 

Az ünnepet Bese Gergő atya szeretné még maradandóbbá és lelkileg felemelővé tenni azzal, hogy a Veszprémi Légierő fúvószenekara kíséri a szentmisét és a körmenetet zenei szolgálatukkal. 

– Tizennyolc katona férfi fogja majd fújni azokat a szent énekeket, melyeket korábban orgonán vagy gitáron hallhattak a hívek, de ilyen módon talán még senki. Dunavecsén korábban nem volt jellemző, hogy zenekar kíséri a körmenetet, illetve kimegyünk az utcára. Az állomások a település legkiemelkedőbbnek számító látványosságainál, a trianoni országzászlónál, a Petőfi-háznál, a főtéren és a tavaly augusztusban megáldott Szent István-szobornál lesznek – emelte ki Bese Gergő plébános. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában