Gyűlés

2022.06.16. 19:17

Újraalakult a Kecskeméti Gazdakör

Somodi Ferencet választották meg a Kecskeméti Gazdakör elnökének a napokban. A megyei agrárkamara adott helyet a gyűlésnek, ahol 28 tag újra megalakította a szervezetet.

Barta Zsolt

Somodi Ferenc (jobbról) ültetvényén fogadta korábban Csepreghy Nándor egykori államtitkárt

Az elnök agrármérnök, aki 30 hektáron termeszt kajszibarackot, szilvát és almát. Mint mondta, korábban már működött a gazdakör, de az évekkel ezelőtt elhalt, és most újraindították. Olyan érdekképviseleti szervezetet akartak a Kecskeméten élő és a környéken gazdálkodók, amely a napi gondokat azonnal képes eljuttatni a kamarához vagy más szervezetekhez. A gazdák között van állattenyésztő, szántóföldi termelést végző gazda, gyümölcs- és zöldségtermesztő is. Somodi Ferenc tervei között szerepel, hogy tovább növelik a tagság létszámát, előadásokat és továbbképzéseket szerveznek. 

Az elnök családja 300 éve fogott a gazdálkodásba Kecskemét határában. Somodi Ferenc jelenleg azokon a területeken gazdálkodik, ahol már az ősök is dolgoztak. Az agrármérnök 1998 óta termeszt gyümölcsöt. Az idei termésről azt nyilatkozta, hogy bár pénteken azon a területen, ahol ő is dolgozik, a jég pusztítást végzett, a kajszitermés jóval több lesz, mint az előző években. Akkor ugyanis elfagyott a termés nagy része. Javasolta a háziasszonyoknak, hogy most vásároljanak a piacokon sárgabarackot a lekvárfőzéshez, mert nem lehet tudni, vajon jövőre a fagy vagy akár a jégeső milyen károkat okozhat. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában