Galériával

2022.06.15. 13:55

Új műfüves pályával gazdagodott a kecskeméti Szent Imre katolikus iskola

Szerda délelőtt felavatták az új műfüves pályát a kecskeméti Szent Imre Katolikus Általános Iskolában. A gyerekek örömmel vették birtokba a modern létesítményt, rúgták a futball-labdákat, tisztelegve egyben a magyar válogatott kedd esti történelmi győzelme előtt is.

Sebestyén Hajnalka

A fiatal labdarúgók hamar fel is avatták a pályát. Fotó: Bús Csaba

A Szent Imre Katolikus Általános Iskola udvarán a tanév utolsó napjának reggelén összegyűlt az udvaron mind az 500 diák. Közösen adtak elő néptánc flashmobot. Óriási összhangban, mely köszönhető az iskolát is jellemző harmóniának, kiváló csapatszellemnek. A gyerekek egész évben néptáncolnak, a testnevelés órák keretében. A tánc után átsétáltak az új műfüves pályához, melyet ünnepélyesen felavattak és felszenteltek.

Papp Zsolt iskolaigazgató köszöntött mindenkit. Beszéde elején elárulta, nemcsak a gyerekek, de ők maguk, a tanárok is nagyon szeretik és várják a szünidőt. Kiemelte, milyen fontos mérföldkő az új pálya az iskola életében. Hozzátette: az országban a Szent Imrések lehetnek elsők, ahol futballpályát avatnak olyan kiváló siker után, mint a kedd esti 4-0-as magyar győzelem az angolok ellen. Hálát adott a Jóistennek, amiért lehetőséget adott számukra a pálya létrehozásához, és köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki hozzájárult a megvalósulásához. Ő maga is nap mint nap látja, hogy diákjaik mennyire szeretik rúgni a labdát. Végre testnevelés órán sem kell már az aszfalton játszaniuk, hanem ezen a szép pályán futballozhatnak. Olyan környezetet teremthettek e sportágnak, mely méltó és talán még több tanulót ösztönöz majd a mozgásra.

Dr. Salacz László országgyűlési képviselő Széchenyi Istvánt idézte, aki már az 1800-as években felhívta a figyelmet, a testedzés, a sportolás fontosságára. 

Ehhez az iskolában most már adott a modern pálya, és vannak jó példaképek is. Nemcsak külföldi, hanem a kedd esti magyar győzelem után már méltán magyarok is, mint például Szalai Ádám, Szoboszlai Dominik vagy Sallai Roland, akik olyan intelligens és művelt futballisták, akik valóban jó példák lehetnek a mai generáció előtt.

 

A műfüves pálya egy sikeres együttműködés révén jöhetett létre közel 35 millió forintból. Az ünnepségen rész vett Losonczy László, a Magyar Labdarúgó Szövetség megyei igazgatója, a projekt lelke, S. Juhász Attila, a Kecskeméti Labdarúgó Club ügyvezetője, a pályaépítés operatív koordinátora, és a támogatást nyújtó Beton-Star Kft. ügyvezető igazgatója, Szórád Tamás.

Az iskolát fenntartó Kalocsa-Kecskemét Egyházmegye részéről Kerpits Miklós, az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatóságának elnöke gratulált a szép pályához, melyet Ivanics Zoltán, az iskola lelkésze áldott meg.

Papp Zsolt igazgató a végén hozzátette: 

az iskola fennállásának 27. évfordulójához kapcsolódó 25+2 Jócselekedetek programsorozatot ezzel a pályaavatóval zárták le méltó módon. A Jócselekedetek elnevezésű kezdeményezéssel mutatták meg a diákok a városnak, különböző programokkal, jó tettekkel, hogy milyen sokoldalúak, mennyi szeretet és segítőkészség van bennük.

Az iskolában szeptembertől óvoda és iskolai fociprogram is indul, melynek az új pálya ad majd helyet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában