Évforduló

2022.06.02. 21:00

Trianonra emlékeznek Hetényegyházán és Kerekegyházán is

A trianoni békediktátum évfordulója alkalmából pénteken és szombaton is tartanak megemlékezést Kecskeméten, az Országzászlónál, Kecskeméten, emellett Hetényegyházán és Kerekegyházán is lesznek megemlékezések.

Sebestyén Hajnalka

A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából rendezett városi ünnepség pénteken 17 órakor kezdődik az Országzászlónál, a városháza mellett. 

Szintén az Országzászlónál, de szombaton 10 órakor is lesz ünnepség a Hírös Rovókör szervezésében. A kecskeméti, hetényegyházi, kerekegyházi civilek közös megemlékezésén fellép Aradi Imre színművész, Gyöngyösi Szabó Katalin versmondó, Mihály Éva amatőr színjátszó, Szabó Dorottya színművésznő, Szabó Sándor tárogatóművész, Folkkvartett zenekar, Csüllög Edina, BE JÓ KÖR táncosai, a Kodály Iskola néptánc tanszakának egykori növendékei, Ábrahám Flóra, Józsa Gergely, Kókai Zsófia, Kokovai Márton. A rendezvényen beszédet mond dr. Dani Erzsébet egyetemi docens.

A Hírös Rovókör nemcsak az Országzászlónál tart megemlékezést. Kecskeméten, szombaton 9 órára a Szentháromság temetőben, a világháborús áldozatok emlékművénél találkoznak először. Hetényegyházán 12 órára a Kalmár tanyára a kettőskereszthez, 13 órára a világháborús áldozatok emlékművéhez, a Jézus Szíve templomhoz mennek, Kerekegyházán pedig 17 órakor a temetőben, 18 órára a Szent István téren, a világháborús áldozatok emlékművénél emlékeznek. Kecskemétről kerékpárral. Hetényegyházáról gyalogosan zarándokolnak Kerekegyházára a megemlékezők csoportjai. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában