Galériával

2022.06.25. 20:41

Több száz palacsintával ajándékozták meg a kecskeméti szegényeket

Több száz palacsintával vendégelte meg szombat délben a kecskeméti Wojtyla népkonyhájára járó szegényeket Rádi Tivadar és családja. A lakókocsin kialakított konyhájukat az épület előtt állították fel.

Sebestyén Hajnalka

Hét serpenyőben sültek egyszerre az ízletes finomságok. Fotó: Sebestyén Hajnalka

A Kecskeméten élő Rádi Tivadar és felesége, Sallai Ildikó második alkalommal látogatott el a Wojtyla Barátság Központba, hogy ingyenesen süssön palacsintákat a rászorulóknak, ebéd utáni desszertként. Segítségükre volt lányuk, Rádi Eszter Anna is. A mobilkonyhájuk hét serpenyőben sültek egyszerre az ízletes finomságok, melyeket négyféle töltettel kérhették a rászorulók.

A mobil palacsintasütő utánfutó mellett egy királyi trón is helyet kapott, ahol korhű királyi és hercegi ruhába öltözhetett, akinek kedve volt. 

– Nagy örömmel jöttünk, hogy finom palacsintákkal járuljunk hozzá a szegények ebédjéhez. Mindenki annyit kapott, amennyit kért – mondta Sallai Ildikó, aki lányával együtt töltötte a palacsintákat, miközben Tivadar sütött. 

Az éttermi minőségű palacsintákból az arra sétálók is kaphattak, volt, aki adományt is adott érte, ezen összeg is a népkonyháé lett. 

Rádi Tivadar mesélt nagy tervéről. Szeretnének Kecskemét főterén egy keresztény palacsintanapot rendezni, első körben az óvodásoknak és szüleiknek, ahol mindenki jól érezheti magát, és finomakat ehet. Szolnokon már megvalósították, és nagyszerű fogadtatása volt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában