Főzőverseny

2022.06.12. 20:31

Színes programokkal várták a helyieket a tabdi falunapon

Falunapot rendeztek Tabdiban szombaton, a sportpályán.

Barta Zsolt

Gyerekek fellépése színesítette a falunapot Fotó: Bata Zsolt

A nap kistérségi barátságos tűzoltóversennyel kezdődött, ezzel párhuzamosan 50 bogrács alatt gyújtották meg a tüzet. Negyven kilenc család, baráti társaság nevezett a főzőversenybe. A csapatok a marhahúst ingyen kapták az önkormányzattól. A falu 300 kilogramm húst vásárolt, hogy sikeres legyen a megméretés. A nap során, a színpadon felléptek, az óvodások a bölcsődések. 

A Keceli Musical Stúdió diákjai a Dzsungel Könyve című musicalből adtak elő ismert részleteket. Ezt követően nótacsokorral kedveskedtek énekesek a szórakozónak. A nap zenész fellépőkkel és retró diszkóval zárult. 

A Keceli Musical Stúdió diákjainak fellépése Fotó: Barta Zsolt

A rendezvény megnyitója után beszélgettünk Fábián Sándor polgármesterrel, aki elmondta, hogy a falu fejlődése folyamatos, de távolról sem fejeződött be. Leaszfaltozták az egyik utcát 1300 méteres hosszúságban. A következő látványos beruházás a falu közepén álló emeletes ház használhatóvá tétele lesz. Az ingatlan ugyanis három évtizede befejezetlenül áll, erre 125 millió forintot nyert a település. 

A falu vezetése most keresi a kivitelezőt. Ha elkészül az épület, akkor a házban civil közösségi központot alakítanak ki. A polgárőrök, a sportolók és a tűzoltók kapnak majd ott helyet, ahol gyűléseket, továbbképzéseket lehet tartani. Megemlítette, hogy egy érdekes kapcsolat felújítása is megtörtént. A tűzoltók azokat az ismerősöket hívták meg Ausztriából, akik szülei, több mint ötven éve fogadták a tabdi tűzoltó hölgyeket. 

Annak idején a település női tűzoltó csapata, miután megnyerte a hazai bajnokságot Ausztriában képviselte az országot egy nemzetközi versenyen. 

Összebarátkoztak az osztrákokkal, ezt a kapcsolatot erősítették meg azzal, hogy meghívták a szomszédokat. Fábián Sándor polgármester azt mondta, hogy Tabdi fejlődését mutatja, hogy eladó ház szinte alig, azaz az emberek nem akarnak elköltözni. Beköltözők vannak, sőt, munkahelyteremtéssel is erősödik a falu vonzási ereje. A falu szélén kialakított ipari park nyitás előtt áll. Már négy cég jelezte bérlői szándékát. Hatósági engedélyre vár most még a falu vezetése.

Sokan voltak kíváncsiak a fellépőkre Fotó: Barta Zsolt
Fotó: Barta Zsolt

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában