Fejlődés

2022.06.19. 15:30

Szép létszámmal indíthatnak első osztályt a tázlári iskolában

Folyamatosan fejlődik a falu, a helyi iskolába beíratott gyermekek száma biztosítja, hogy a település oktatási intézménye megmaradjon. Továbbá folytatódnak a nagyberuházások is a faluban, Kiskunmajsa irányába is jó minőségű utat építenek.

Barta Zsolt

A tázlári óvodások ballagási ünnepsége Fotó: Barta Zsolt

– Folyamatosan fejlődik Tázlár, de még mindig akad tennivaló a faluban, sorra jönnek az új ötletek. Már 2014-ben, amikor polgármesterré választottak, szerettük volna, hogy a települést átszelő utakat megjavítsuk – nyilatkozta hírportálunknak Bán Róbert polgármester. 

– Soltvadkert és Tázlár között ma már jó az országút, most pedig azt várjuk, hogy Kiskunmajsa irányában is jó minőségű aszfaltutat építsenek. A város 22 kilométerre van a falutól. 

Kiskunhalas felé később újítják fel az utat. A Fischerbócsa felé vezető, falu mögötti átkötőt pedig legutoljára fogják elkészíteni. 

A tázlári szakasz csak nyolc kilométer, de az a gond, hogy az nem tartozik a közútkezelőhöz, így nehéz lesz erre forrást találni – tette hozzá a polgármester. 

A faluban a beruházások nem állnak le, az önkormányzat épületeinél folytatódnak az energetikai beruházások. A régi orvosi szolgálati lakás és egy másik ingatlan is megújul. Az idősek nappali ellátását egy, a központban lévő épületben szeretnék megvalósítani az ingatlan felújításával. Tázlár határában néhány hete átadtak egy napelemparkot, de egy hasonló építésébe szívesen beszállnának a helyi gazdák is – mondta Bán Róbert. A gazdák törekvéseit a falu vezetése támogatja, ebben a kérdésben az önkormányzat közvetítő szerepet játszik. 

A polgármester kérdésünkre elmondta, hogy a közelmúltban 24 gyerek ballagott el az óvodából. Közülük 23-an kezdik meg az első osztályt az iskolában. Ez egy szép szám, mert volt olyan évfolyam, amely 10 fővel ballagott néhány éve. A bölcsőde 11 kisgyermekkel működik, az óvodában 68 gyermeket gondoznak három csoportban. Így a jövőben elképzelhető, hogy negyedik csoportot is indítani kell. A számok azért biztatóak, mivel így az iskola megőrzése garantált. Az idei év közepéig hét gyermek született, az év végéig akár még egyszer ennyi születhet – mondta a falu elöljárója. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában