Galériával

2022.06.07. 11:25

Szelíd motorosok gyakorolták a biztonságos vezetést a kalocsai reptéren

Bár a korán érkezőket még zivatar fogadta, a megnyitónak szánt motorszentelés után nyári idő és élénk érdeklődés kísérte a Blue Knights LE MC Hungary III Foktő-Kalocsa-Uszódi Repülőtéren tartott VII. Jótékonysági motoros vezetéstechnikai és családi napját. A szombati rendezvényen körülbelül ezer négyzetméteres vezetéstechnikai pályát alakítottak ki, és a résztvevők képzett instruktorok irányítása mellett teljesíthették a különböző feladatokat.

Gábor János

Számtalan program és vezetéstechnikai képzés várta a Blue Knights LE MC családi napjára érkezőket. Fotó: Gábor János

– A motorosok a kifutón kialakított speciális pályán csiszolhatták a tudásukat, de újra meghirdettük a Csak okosan! túrát is – mutatott rá Eperjesi György klubelnök, utóbbi program kapcsán megjegyezve: itt a teljesítés ideje mellett sokat nyomott a latban a közlekedési szabályok pontos betartása. Felsorolta: 

a szezonban egyre többször nyeregbe pattanó társaik kedvéért motoros légzsákrendszereket ugyanúgy bemutattak, mint a baleset-megelőző szimulátort, amit a Kalocsai Rendőrkapitányság biztosított. 

A helyszínen felvonultak a Szekszárdi Kutató-Mentő Egyesület szakemberei, akiknek gyűjtést is hirdettek, hiszen a látogatóktól ennek a csapatnak az anyagi támogatását kérték. Képviseltette magát a Kalocsai Mentőállomás – a specialitásuknak számító újraélesztő gyakorlatokkal, valamint a Magyar Honvédség, akik fegyverekkel, lézeres céllövöldével és más bemutatókkal hirdettek toborzást.

A klub vezetője kiemelte: újra vendégül láthatták az Africa Race-en rendszeresen induló és remekül szereplő Qualisport csapatot, akik a versenykamion mellett ezúttal a szervizkamiont is kiállították. Mindemellett persze a szokásos „motorsimogatót” és sétamotorozást ugyancsak igénybe lehetett venni: a vezetéstechnikai napra érkezőket a nemrég belépett dunántúli tagokkal együtt, több tucat motorcsodával várták.

A Blue Knights LE MC egy Amerikában alapított, több évtizede működő, nemzetközi motoros egyesület, amit rendvédelmi dolgozók és támogatóik hoztak létre, jellemzően a magukat törvényenkívüliként aposztrofáló klubok ellensúlyozására. A kéklovagok ennek szellemében inkább jótékonykodással és közlekedésbiztonsági rendezvényekkel igyekeznek magukra vonni az emberek figyelmét. A sokezer tagot számláló szervezet egyetlen aktív hazai csoportja kalocsai központtal működik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában