Nehézség

2022.06.24. 11:25

Parkolóhiányra panaszkodnak a piaci árusok Kiskunfélegyházán

Teljesen ellehetetlenítették a parkolást a félegyházi piac környékén.

Vajda Piroska

Tóth Zoltán (jobbról) termelő emelt szót az árusok nevében

Fotó: Vajda Piroska

Az árusok nem tudnak megállni, csak a távolabbi utcákban, onnan kell be- és kicipelni az árut – nyilatkozta hírportálunknak Tóth Zoltán félegyházi termelő, aki már hosszú évek óta árul gyümölcsöt a félegyházi piacon. Meglátása szerint nem lett volna szabad addig elkezdeni a piac melletti Pázmány utca felújítását, amíg be nem fejeződik a nagyposta melletti parkoló építése.

 Tovább súlyosbítja a helyzetet, hogy a lehetséges parkolási helyeken – például a Constantinum mellett – néhány napja megállni tilos táblákat helyeztek ki. A megmaradt parkolókat pedig a közelben lakók foglalják el. 

– Véleményem szerint ez átgondolatlan lépés volt az önkormányzat részéről. Nem vették figyelembe sem a termelők, sem a vásárlók érdekeit. Ez csak arra volt jó, hogy a vásárlók elpártoljanak, hiszen nagyobb tételben inkább a bevásárlóközpontokban szerzik be a zöldségeket, gyümölcsöket, ott ugyanis le tudnak parkolni, így nem kell sokat cipekedniük – mondta Tóth Zoltán az árusokat képviselve. Hozzátette, 

amíg el nem készül az új parkoló, és nem enyhül ez a helyzet, addig legalább piacnapokon délelőtt türelmi időt kellene biztosítani, nem pedig megtiltani a parkolást. 

A termelők és a piaci árusok felvetésére reagálva Csányi József polgármester elmondta, azért egymással párhuzamosan folyik az említett két fejlesztés, mert az Oskola utcai parkoló csapadékvíz-elvezetése csak a Pázmány utcán keresztül valósítható meg. Nem lehetett volna a parkolót úgy megépíteni, hogy közben a csapadékvíz elvezetése nincs megoldva. Egyszerűen a két beruházás egymástól nem elválasztható. Ugyanakkor a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése mellett az ivóvízvezeték kiváltása és az öntözőrendszer kiépítése is együtt kell, hogy megépüljön – hangsúlyozta a városvezető.

Hozzátette, a parkolást a jövőben sem engedik meg a Constantinum melletti téren, ezzel is szeretnék minél tovább megóvni a nemrég megújult városközpontot. 

Ugyanakkor biztosítják az átmenő forgalmat a téren, hogy ezzel is megkönnyítsék az árusok életét. Csányi József végezetül az árusok és a vásárlók türelmét kérte, hiszen a néhány hét alatt megvalósuló fejlesztés előnyeit hamarosan élvezhetik, remélhetőleg több évtizeden át. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában