Beruházás

2022.06.11. 18:45

Nyolc új szivattyút vásároltak Halason

16,5 millió forintért vásároltak új eszközöket.

Pozsgai Ákos

Fotó: Fülöp Róbert polgármester Facebook-oldala

Közösen pályázott sikerrel a megye 54 településén szolgáltató Kiskunvíz Kft. és 18 önkormányzat konzorciumban egy energiahatékonyságot növelő pályázaton. Ennek köszönhetően nyolc szennyvízátemelő szivattyút és a hozzá tartozó eszközöket vásárolt a szolgáltató 16,5 millió forintért. Az új szivattyúkat a legelavultabb technikával felszerelt átemelőkbe szerelik be Kiskunhalason. A szolgáltató működési területén összesen 430 szennyvízátemelő működik, amelyekben 720 hasonló szivattyúval továbbítják a szennyvizet a kezelőtelepek felé. A szivattyúk élettartama jellemzően 6–10 év, így folyamatosan javítani, szükség esetén cserélni kell a legelhasználódottabbakat. Halason a 24 szennyvízátemelőben 48 szivattyú működik, amelyből nyolcat cserélnek újra. 

Fülöp Róbert, Kiskunhalas polgármestere szerint a modernizációnak együtt kell járnia a hatékonyság növelésével. Épp ezért a pályázat célja a működtetési költségek csökkentése volt. A szivattyúk cseréjének 70 százalékát kapta meg a város, 11,5 millió forintot, amelyhez közel 5 millió forintot saját forrásból tett hozzá az önkormányzat. 

Fotó: Fülöp Róbert polgármester Facebook-oldala

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában