Múltidéző

2022.06.12. 19:03

Nosztalgiával emlékeznek olvasóink a régi szép időkre

Egy újabb különleges összeállítást készítettünk olvasóink által beküldött, régi, családi, kedves fotókból.

baon.hu

Olvasói fotó

Ha önnek is van olyan képe, amely valamiért emlékezetes és szívesen megmutatná másoknak is, ossza meg velünk! Fontos, hogy olyan felvételről legyen szó, amely 2000 előtt készült. A képhez rövid leírást is kérünk: kiket vagy mit ábrázol, hol és mikor készült.

A fény­ké­pet el­küld­he­ti pos­tai úton: Pe­tő­fi Né­pe szer­kesz­tő­sé­ge, 6000 Kecs­ke­mét, Bercsényi u. 7. vagy e-mailben a [email protected] cím­re. Mot­tó: Fény­ké­pes múlt­idé­ző (a pos­tai úton ér­ke­zett fo­tó­kat fel­hasz­ná­lás után vis­­sza­küld­jük). A meg­je­le­né­se in­gye­nes. Elő­re is kö­szön­jük!

Olvasói fotó

Ludastói iskola 

Jakabszállásról Szabóné Harkai Erika jóvoltából mutatjuk be László Józsefné Bozó Margit régi fotóját, melyet az Élet a régi Jakabszálláson elnevezésű közösségi oldalon is megosztott. Egy téli estét örökített meg a felvétel a köncsögi Ludastói iskolánál, 1947 körül.

Olvasói fotó

Diákélet 

Kecskemétről, a Kenyeres Dénes nyugállományú alezredes által beküldött fotó 1954. június 23-án, bizonyítványosztáskor örökítette meg a felsőszentkirályi Szolnoki úti II. számú Állami Általános Iskola diákjait. Álló sor (balról jobbra): Jurászik Sára, Kiss Rózsa, Tóth Judit, Fehér Katalin, Pataki Ilona, Mészáros Erzsébet, Lövétei tanító házaspár, Kóczó Mária, Oláh Julianna, Kiss Mária, H. Kiss Mária, Bognár Teréz, Mócza Mária. Középső sor: Pataki Sarolta, Vecsei Mária, Bognár József, Pataki Zoltán, Kerekes Eszter. Ülő sor: Marsa Ferenc, Vecsei János, Utasi Balázs, Lövétei József, Baranyi László, Lövétei Rózsa, Kiss Sándor, Kerekes Ferenc.

Olvasói fotó

Sziládys diákok 

Kiskunmajsáról Rácz András Mátyásné Csóti Katalin régi fényképe a 80-as évekbe repíti vissza a nosztalgiázókat. Az 1987/88-as tanévben, a kiskunhalasi Szilády Áron Gimnázium és Szakközépiskola egyik végzős osztályáról készült a felvétel.

Olvasói fotó

Családi album 

Lakitelekről Elek Istvánné Budai Erzsébet a családi fotók segítségével mindig örömmel eleveníti fel a régi szép időket. Ez a fénykép is része a családi albumának, mely őt örökítette meg 1964-ben.

Olvasói fotó

Séta 

Kiskunfélegyházáról Bujdosó Imréné Almási Sz. Ilona egy 1960-as régi családi fotót osztana meg, mely nagyon kedves a szívének. A Bujdosó és Kis család éppen sétál. Olvasónk fia, Imike a baba­kocsiban aludt.

Olvasói fotó

Szilveszter 

Kecskemétről Kovács István József (jobbról) költő a Petőfi-emlékév kapcsán egy régi Petőfi-szilveszter eseményt elevenítene fel. A fotó 1999 szilveszterén készült Kiskőrösön, a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum előtt, Barkóczi Ferenc akkori polgármesterrel. Olvasónk verset szavalt a nagy hagyományú ünnepségen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában