Múltidéző

2022.06.05. 20:03

Nosztalgiával emlékeznek olvasóink a régi szép időkre

Egy újabb különleges összeállítást készítettünk olvasóink által beküldött, régi, családi, kedves fotókból.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Olvasói fotó

Ha önnek is van olyan képe, amely valamiért emlékezetes és szívesen megmutatná másoknak is, ossza meg velünk! Fontos, hogy olyan felvételről legyen szó, amely 2000 előtt készült. A képhez rövid leírást is kérünk: kiket vagy mit ábrázol, hol és mikor készült.

A fény­ké­pet el­küld­he­ti pos­tai úton: Pe­tő­fi Né­pe szer­kesz­tő­sé­ge, 6000 Kecs­ke­mét, Bercsényi u. 7. vagy e-mailben a [email protected] cím­re. Mot­tó: Fény­ké­pes múlt­idé­ző (a pos­tai úton ér­ke­zett fo­tó­kat fel­hasz­ná­lás után vis­­sza­küld­jük). A meg­je­le­né­se in­gye­nes. Elő­re is kö­szön­jük!

Ötven év 

Kecskemétről Nagy Jánosné Horváth Terézia az év elején elhunyt sógorára emlékezne ezzel a fotóval. Testvére, Horváth Julianna és Varga Zoltán 1972. június 3-án tartották esküvőjüket Jakabszálláson. Sajnos az aranylakodalmukat, mely e hétvégén lehetett volna, már nem érte meg Zoltán. Születésnapja pedig egy nappal később, június 4-én lett volna. Szeretett emlékét az egész család a szívében őrzi, és ezzel a fotóval is emlékeznek arra, hogy majdnem fél évszázadot töltött együtt boldog házasságban feleségével, Juliannával.

Hatodikos diákok 

Kecelről Udvarhelyi István nyugalmazott iskolaigazgató, vasdiplomás pedagógus több mint 70 évvel ezelőtti időkbe kalauzolná el a nosztalgiázókat. A fénykép az 1948/49-es tanévben a keceli iskola hatodikos tanulóit mutatja be. Középen látható Szabó Mária Luciána apáca, osztályfőnök látható.

Családi emlék 

Kiskunmajsáról Rácz András Mátyásné Csóti Katalin családi fényképét osztaná meg Olvasóinkkal. 1952-ben örökítette meg családját, ő akkor volt öt hónapos kisbaba. E kép kapcsán arra a szomorú eseményre emlékezik meg, hogy édesapját a saját édesapja helyett vitték el lapátos katonának, és három és fél évig embertelen körülmények között kellett élnie.

Kiskun Napok 

Kecskemétről Kovács István József (középen) egy újabb felvételt elevenítene fel a sikeres és gazdag sportmúltjából. 1964-ben Kunszentmiklóson jártak a Kiskun Napok alkalmából. A hordóemelési verseny végén éppen áldomást ittak sporttársaival. A versenyt Olvasónk meg is nyerte.

Ballagási emlék 

Kecskemétről Tar Mária régi tablóképével nosztalgiázna, idézné fel a régi szép iskolás éveket. 1972-ben ballagtak el a kiskunfélegyházi 608. számú szakmunkásképzőből. Az osztályban 25-en műanyag-feldolgozónak, négyen díszdoboz-készítőnek tanultak. Sajnos ma már több öregdiák és tanár is elhunyt, de emléküket őrzik az osztálytársak.

Családi album 

Lakitelekről Elek Istvánné Budai Erzsébet szívesen emlékszik vissza a régi szép időkre, melyeket a családi albumok segítségével gyakran idéz fel. Ez a fotó róla készült 1961. december 13-án, Luca napján. Kedves emlékeket ébreszt benne ez a felvétel is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában