Elismerés

2022.06.16. 17:55

Megmentették egy aknába esett munkatársukat, díjjal ismerték el önzetlenségüket Bácsalmáson

A napokban egy szerény ünnepség keretében három munkatársat köszöntöttek a kiváló életmentési feladatok ellátásáért a Bácsalmási Agráripari Zrt. központjában.

Juhász Jenő

Az életmentők és az adományozók. Fotó: Juhász Jenő

Tíz nappal ezelőtt a mezőgazdasági nagyüzem egyik külterületen lévő sertéstelepén az egyik dolgozó beleesett a szennyvíztároló aknába. A baleset során a munkás súlyos sérüléseket szenvedett. A helyszínre mentőhelikoptert is riasztottak a már korábban kiérkezett tűzoltó és mentőegységek mellé, miközben a rendőrség biztosította a helyszínt. 

Külön elismerést érdemelnek a telep dolgozói a gyors helyzetfelismerésért és segítségnyújtásért, őket elismerő oklevéllel, pénzjutalmakkal és utalvánnyal jutalmazták: Laczi Gábor, Majzik László és Taba Zoltán. 

Zeitvogel János vezérigazgató köszönetét fejezte ki, hogy emberségből, bátorságból és bajtársiasságból kiválóan vizsgáztak a munkatársak. Saját testi épségüket kockáztatva mentették meg a kollégájuk életét. 

Márai András, Bácsalmás város alpolgármestere és Vicsek János, a Bácsalmási Mentők Alapítvány elnöke elismerően szóltak az önzetlen és bátor segítségnyújtásról, munkatársuk életének a megmentéséről. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában